Sutter on mitmekesise CV-ga staažikas juht. Ta on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli mehaanikainsenerina. Praegu juhib ta elektribörsi Nord Pool Spoti Balti ja Venemaa piirkonda.

Sutter on töötanud nii Sõõrumaale kuulunud ESS-is kui kasiinoparun Karule kuuluvas Olympicus. Eesti Energia juhatuse esimehe konkursile ei esitanud Sutter erinevalt Oliver Kruudast või Peeter Tohverist ise kandideerimisavaldust.

Sutteri tiris sihtotsinguga konkursile ilmselt hoopis Saaremaa mees, Eesti Energia nõukogu esimees Erkki Raasuke. Raasuke osaleb Leisi valla eelarve- ja majanduskomisjoni töös ja on Soela sadama blogi püsiautor. 

Saarte Hääl kirjutab, et lisaks on Raasuke Soela sadama seltsi juhatuse liige. Sadama seltsi juhatusse kuulub ka Pammana poolsaare külade külavanem Urmas Metsamaa, kes on piirkonna elanike kõneisik vaidluses Endel Siffi kavandatud Saaremaa ja Hiiumaa vahelise suure meretuulepargi vastu.

Saaremaal on ka Hando Sutteril käpp sees, ja seda juba 1990ndate aastate lõpust. Sutterile kuuluv Saaremaa Ökoküla on asutatud 1999. aastal eesmärgiga luua mahepõllumajanduse, turismi ning rannaalade keskkonna taastamise ja hooldamise kaudu Saaremaa läänerannikul piirkond, mis meenutaks kunagist rannaküla.

Praegu on Saaremaa Ökokülaga seotud ettevõtetel umbes poolteistsada šoti mägiveist ja 2000 lammast, keda karjatatakse Lääne-Saaremaa kaitsealadel. Möödunud aasta lõpul lõi Hando Sutter aktiivselt kaasa võitluses poollooduslike koosluste hooldajate huvide eest. Sutteril on kinnistusregistri andmetel Saaremaal hulk kinnistuid. Tallinnas tööl käies elab ta Pirital, Randvere teel.

Eesti Energia teatas Londoni börsile, et teised juhatuse liikmed valitakse lähiajal vastavalt Sutteri soovitusele. Selle aasta novembriga lõpevad ka juhatuse liikmete, finantsdirektori Margus Kaasiku ja Elektrilevi eest vastutanud Raine Pajo volitused. Neljanda liikme Margus Rinki volitus kehtib 13. aprillini 2016.

Hando Sutter (44):

• Haridus: Nõo keskkool; TTÜ, mehaanikainsener ja EBS, ärimagister
• 1994–1999 ASi ESS Group juhatuse liige
• 1999–2002 Tolaram Investmentsi kommertsdirektor
• 2002–2007 Olympic Entertainment Groupi juhatuse liige
• 2007–2009 Baltic Broadband ASi juht
• Alates 2010 Nord Pool Spot ASi piirkonnajuht
Allikas: LinkedIn