Tehingu peavad heaks kiitma Premia Foodsi aktsionärid, ettevõtte erakorraline aktsionäride üldkoosolek toimub kolme nädala pärast 30. oktoobril, teatas ettevõte börsile.

Aktsionäride heakskiitva otsuse puhul jätkab Premia Foodsi juhtkond Baltikumi jäätise- ja külmkaubaäri tegevjuhtkonnana. Tehingu järgselt liigub Premia kaubamärk ning kõik ülejäänud Baltikumis seni kasutusel olnud jäätise- ja külmkauba kaubamärgid uuele omanikule. Tootmine Premia Tallinna tehases jätkub ja töökohad säilivad.

Premia Baltikumi ning Venemaa ärid omandava ettevõtja Andrey Beskhmelnitskiy sõnul on tehingu eesmärk laiendada äri Balti riikides ja Venemaal ning koondada piirkonnas tegutsevad juhtivad jäätisebrändid Food Union grupi alla, et luua Baltikumi suurim jäätisetootja.

"Premia meeskond on kogenud ja professionaalne ning kaubamärk tugev ja hinnatud kogu Baltikumis. Tegu on tähtsa ja olulise sündmusega eelkõige Eesti, Läti ja Leedu jäätisesõprade jaoks. Jätkame panustamist ettevõtte arengusse ja innovatsiooni, et tuua turule veel paremaid ning kohalikele maitse-eelistustele vastavaid tooteid. Meie eesmärk on viia Baltikumi jäätisekultuur uuele tasemele,“ lisas Beskhmelnitskiy.

Premia Foodsi juhatuse esimehe Katre Kõvaski sõnul müüakse tehinguga börsiettevõtte Premia Foodsi kolmest ärisegmendist kaks, mis moodustab umbes poole ettevõtte käibest.

„Premia Foodsi kala- ja kalatoodete ärisegment jääb ka pärast tehingu lõpule viimist börsile üldkoosoleku heakskiitva otsuse korral AS-i PRFoods nime all. Premia Foodsi praegune juhtkond jätkab üleminekuperioodil ka AS-i PRFoods juhtimist,“ selgitas Kõvask.

Tema kinnitusel annab uus omanik oma teadmiste ning kogemustega Premiale hoopis rohkem võimalusi jätkuvaks innovatsiooniks ning tooteportfelli arendamiseks. "Tehing on tunnustus tehtud tööle ning kompliment Eesti toidutööstusele. Eestis paikneva tootjana, suudame kindlasti pakkuda juba uuel hooajal rohkelt üllatusi kõigile Baltikumi jäätisesõpradele,“ lisas Kõvask.

Premia Baltikumi ja Venemaa äride ostja Andrey Beskhmelnitskiy on Ukraina päritolu globaalse haardega ettevõtja, kes tegutseb toiduainetööstuses Euroopas, Venemaal ja Aasias.

Beskhmelnitskiy on üles ehitanud Venemaa suurima piimakombinaadi UNIMILK Company, mis ühines 2010. aastal globaalse toidutööstuse gigandiga Danone.

Beskhmelnitskiyle kuulub erinevaid toiduainetööstusi koondav Food Union, mille alla kuuluvad Läti suurimad piimatööstusettevõtted AS Rigas piena kombinats ning AS Valmieras piens.

Alates 2011. aastast on Andrey Beskhmelnitskiy investeerinud ettevõttesse 33 miljonit eurot, sealhulgas jäätisetootmise uuendamisse 12 miljonit eurot.

AS PRFoods jätkab tehingu järgselt Nasdaq OMX Tallinna börsil noteeritud ettevõttena. Baltikumi ja Venemaa jäätise- ning külmkaubasegmentide müügi järel toimuvate väljamaksete korral koheldakse kõiki tänaseid Premia Foodsi aktsionäre võrdselt.