Täna allkirjastasid Premia ning globaalse haardega toiduainetööstuses tegutsev ettevõtja ja Food Union grupi omanik Andrey Beskhmelnitskiy lepingu Premia Baltikumi ja Venemaa jäätise ning külmtoodete äri müügi osas, tehingu hind on 27,1 miljonit eurot.

Kõvaski sõnul aitab tehing edasi arendada Premia kaubamärki ning eelkõige aitab see kaasa just tehniliste võimaluste parandamiseks. "Meie inimesed saavad seda jäätisekultuuri, mida siin on üle 50 aasta arendatud, jätkata," rääkis Kõvask esmaspäeval toimunud pressikonverentsil.

"Oleme juhtkonnana väga rõõmsad ja õnnelikud, et seline suurepärane arenguvõimalis on meile tagatud," kinnitas ta.

Ka Premia Foodsi nõukogu esimehe Indrek Kasele sõnul on tegemist ettevõtte jaoks parima lahendusega kui vaadata Premia Foodsi saatust Baltikumi ühisel toiduturul.

"Premia kui üks parima maine ja kvaliteediga ettevõte säilitab näo ja taseme," on Kasele sõnul tegemist suurepärase uudisega nii klientide, aktsionäride kui töötajate jaoks. "Kõik kolm osapoolt on rahul."

Kasela kinnitusel ei olnud nende eesmärk müüa tervet ettevõtet korraga. Ühtlasi kinnitas ta, et tootmine jätkub Tallinnas nagu oli ning koondamisi ei tule.

Klientide jaoks vast olulisimale küsimusele vastates, mis saab Premia Foodsi toodete maitsest, rõhutasid nii Kõvask kui Kasela, et see jääb kindlasti samaks.

"Iga turu jaoks tuleb leida õiged maitsed, mis seal inimestele meeldivad ka sellest põhimõttest me kindlasti ei loobu. See on meile seni edu taganud," selgitas Kõvask. "Lisaks on eesmärk tuua Baltikumis turule uusi ja moodsaid tooteid, kuid need retseptid, mis on Tallinnas aastakümnete jooksul välja töötatud ei kao mitte kuhugi."

"See on ideaalne tehing," kinnitas Kasela pressikonverentsi lõpetuseks.