„Suhtun tööandjapensionisse väga positiivselt, selline pakkumine on väga atraktiivne. Saksamaal on tööandjapension väga levinud, pigem on vähem levinud seda mitte pakkuda ja sellised tööandjad ei ole minu jaoks huvitavad,“ rääkis Papli.

Talle maksis tööandjapensioni Arvato Direct Services GmbH. Ettevõtte tingimused nägid ette, et pensioni makstakse 1% palgast ühe aasta kohta, ettevõttes töötatud aastate jooksul on võimalik koguda maksimaalselt 25%. Juhul kui töötaja lahkub enne kümmet aastat, ei saa ta midagi. Pärast kümmet aastat ettevõttes on 10% garanteeritud ka lahkumise korral. „Juhul kui firmal läheb hästi ja firma täidab aasta alguses seatud eesmärke, pakutakse töötajale kuni 100% ühe kuu palgast boonust kord aastas. Töötajal on seejärel võimalus see raha kas kohe välja võtta või lisada oma tööandja pensionifondile.

Papli tõdes, et Eestis pole talle tööandjapensioni pakutud.
„Tööpakkumine Eestis koos tööandjapensioniga oleks minu jaoks lisaargument kojunaasmiseks. See oleks esimene suur samm Eesti ettevõtetel Lääne-Euroopa tööandjatega konkureerivaks muutumisel,” rääkis Papli.