IMFi kaks korda aastas avaldatavas maailmamajanduse väljavaate raportis tõdeb fond, et kesisem kasv on veel 2008. aasta languse järelmõju.

IMF märgib raportis, et maailmamajanduse tagasihoidliku kosumise kohal on mustad pilved, sest jätkuvad geopoliitilised pinged ohustavad kasvuväljavaateid. Seejuures on eurotsoon jätkuvalt krooniliselt nõrk ning madalad intressimäärad suurendavad finantsturgude põhjendamatut rahulolutunnet.

USAle prognoosib fond umbes 3-protsendilist majanduskasvu nii selle aasta teiseks pooleks kui tulevaks aastaks.

USA suhtelisele tugevusele tõsiseks kontrastiks on eurotsooni majanduslanguse riskid järsult kasvanud. Selle aasta eurotsooni kasvuprognoos on vaid 0,8 protsenti ning tuleval aastal 1,3 protsenti. Eurotsooni majanduslanguse tõenäosus on peaaegu kahekordistunud: kui aprillikuise ülevaate kohaselt oli see 20 protsenti, siis nüüdseks ehk pool aastat hiljem on see juba ligi 40 protsenti. IMF on ka üha tõsisemalt mures eurotsooni deflatsiooni langemise pärast, mille tõenäosuseks hinnatakse 30 protsenti.

IMFi peaanalüütik Oliver Blanchard tõdes, et riigivalitsejate ees seisab tõsine ülesanne, kuidas usaldust taastada. Selleks tuleb välja mõelda selge plaan, kuidas kriisi pärandi ning kesise majanduskasvuga hakkama saada.

Ülevaates tõdetakse, et üleilmse majanduse taastumine on muutunud üha rohkem konkreetsete riikide põhiseks, millest osade väljavaated on paremad, kuid teiste annavad hoobi kohalik poliitika või majandusraskused.
Kokkuvõttes langetas IMF selle aasta globaalse sisemajanduse kogutoodangu kasvuootuse 3,3 protsendile. Võrreldes aprillikuuga on ootust langetatud 0,4 protsendipunkti ning juuliga võrreldes 0,1 protsendipunkti.