Suurt fotogaleriid auhindade jagamisest vaata allpool!

EAS-i Ettevõtluse Auhind 2014 võitjad:

Aasta uuendaja MP & Partners Engineering OÜ - toodab Narvas globaalselt turustatavaid titaanist meditsiinidetaile. 2010. aastal loodud MP & Partners Engineering OÜ-s töötab 70 inimest ning ettevõte kasvatas 2013. aastal oma käivet kuus korda.

Aasta eksportöör Top Marine OÜ - Eesti juhtiv ujuvkaide lahenduste pakkuja, alates majasisesest projekteermisest kuni täieliku valmimiseni. Ettevõte on ujuvkaide baasil ehitanud sadamaid Eestis sellistes kohtades nagu Vansadama Jahisadam, Heltermaa sadam, Kalevi Jahtklubi ja Pärnu Jahtklubi, aga kaugematest kohtadest leiab nende ehitatud kaisid näiteks Jaapanist ja Norra põhja osast. 

Aasta piirkonna ettevõte Loodusvägi OÜ - pühendunud kodumaiste mahetoodete väljaarendamisele, tootmisele ja turustamisele Euroopas. Ettevõte kasvatas viimase kahe aastaga oma tooteportfelli neljalt tootelt 55-le ning arengule on hoogu andnud mahetoodangu ekspordi alustamine Soome, Rootsi, Taani, Belgia ja Ühendkuningriigi turule.

Aasta disaini rakendaja La Muu OÜ - Eesti esimene ökojäätiste valmistaja. Koostööd disaineritega on tehtud ettevõtte loomisest alates ning praeguseks on valminud omanäoline jäätisepakend, välimüügilett (OÜ Iseasi disainer Martin Pärn), töörõivad (Reet Aus) ning esitlusmaterjalid.

Aasta välisinvestor ABB AS - investeeris ligi kaheksa miljonit eurot tootmis- ja büroohoone One Campus ehitamisse, mis valmis 2013. aastal. Rahvusvaheline kontsern ABB on aastate jooksul Eestisse investeerinud 78 miljonit eurot ning on tööandjaks 1151 inimesele.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ja Eesti Tööandjate Keskliidu Konkurentsivõime Edetabeli 2014 võitjad:
Aasta mikroettevõte Entronik OÜ
Aasta keskmise suurusega ettevõte Tallinna Teede AS
Aasta suurettevõte EMT AS

Konkurentsivõimelisimad ettevõtted tegevusvaldkonniti:
ABB AS, tööstus- ja energeetika
A. Le Coq AS, toiduainetööstus
Swedbank AS, finantsvahendus
Toyota Baltic AS, hulgikaubandus
EMT AS, side-, kommunikatsioon ja IT
Estravel AS, turism
Tallinna Kaubamaja AS, jaekaubandus
Arealis AS, äriteenindus ja kinnisvara
E.R.S. AS, transport ja logistika
Merko Ehitus AS, ehitus
Olympic Entertainment Group AS, teenindus
Reaalprojekt OÜ, arhitektuur ja projekteerimine

Aasta Ettevõte 2014 on Top Marine OÜ. 

Aasta ettevõtte valis seitsmeliikmeline žürii, kuhu kuulusid välisminister Urmas Paet, väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling, Eesti Panga president Ardo Hansson, Tallinna Tehnikaülikooli rektor Andres Keevallik,  Tartu Ülikooli rektor Volli Kalm, ettevõtluse auhind 2013 üldvõitja Kühne + Nagel  AS juhatuse liige Mart Ambur ja Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse liige Väino Kaldoja.

Loe aasta ettevõtteks saanud Top Marinest pikemalt homsest Ärilehest!