„Sõitjate arv näitab eelmise aastaga võrreldes jätkuvalt tugevat kasvu,“ ütles Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip. „Nagu mitmel eelmisel kuul, ületasime ka septembris poole miljoni reisija piiri – meie rongidega tehti 567 000 sõitu.“

Käesoleva aasta jooksul on Andrus Ossipi sõnul Elroni rongidega sõidetud juba 4,3 miljonit korda.

Septembris olid rongireisijate seas populaarseimad liinid Tallinn-Paldiski (110 000 sõitu), Tallinn-Riisipere (85 000) ja Tallinn-Aegviidu (74 000), teatas ettevõte.

„Võrreldes eelmise aastaga oleme terve käesoleva aasta jooksul läbivalt kasvatanud reisijate arvu ja otse loomulikult on meil heameel, et meie teenus üha eelistatum on,“ sõnas Ossip.

„Samas tähendab reisijate arvu pidev kasv lisaks sellele, et me teenused sobivad üha enamatele inimestele, ka seda, et tipptundidel on populaarsematel väljumistel reisijatel istekohtade leidmine raskem kui varem. Seetõttu tegeleme täna aktiivselt erinevate reiside täituvuse analüüsiga leidmaks võimaluste piires optimaalseid lahendusi erinevate väljumiste rongikoosseisude pikkustele,“ lisas ta.

Elroni piletitulu ulatus kolmandas kvartalis 2,8 miljoni euroni, septembris müüdi pileteid 0,9 miljoni euro väärtuses.

Eesti Liinirongid AS on kaubamärgi Elron all tegutsev riigile kuuluv ühistranspordiettevõte, mis pakub alates 1. jaanuarist 2014 uute Stadler Flirt elektri- ja diiselrongidega reisijaveoteenust kõigil Eesti siseriiklikel rongiliinidel.

Elron teenindab igapäevaselt üle 200 reisi, kasutades selleks 18 elektrirongi ja 19 diiselrongi. Elron plaanib sellel aastal vedada 5,5 miljonit reisijat. Ettevõttes on 285 töötajat.