Tema avaldus toetab Euroopa Keskpanga presidendi Mario Draghi sõnumit, et riigid ei saa vaid keskpanga majanduse turgutusmeetmetele loota.

„Me võlgneme keskpankuritele palju… aga nüüd on aeg minna struktuurseks,“ lausus Gurria CNBC-le. Ta tõi välja rea sektoreid, mis Euroopas reformidest kasu saaksid, nende seas haridus, regulatsioonid, tööturg, tervishoid ja infrastruktuur.

Gurria märkis, et tuleb arvestada, et reformide mõju avaldub alles keskmises või pikas ajaperioodis.

Eurotsooni sisemajanduse kogutoodang (SKT) jäi teises kvartalis muutumatuks ehk allapoole ootusi. Seejuures on Prantsusmaal edasiliikumisega tõsiseid probleeme ning lisaks on ka Euroopa suurima majanduse Saksamaa viimase kahe kuu näitajad toonud pettumuse. See on toonud murettekitava kahtluse Euroopa majanduse taastumise osas.

Mario Drargi on korduvalt öelnud, et keskpanga stimulatsioonimeetmed nagu varade ost ning ülimadalad intressimäärad saavad olla efektiivsed vaid siis, kui eurotsooni riigid viivad läbi vajalikud reformid.

Gurria lisas, et madala konkurentsivõimega hädas riigid peavad ennast kokku võtma ning hullema ennetamiseks palku kärpima. „Nad peavad palgataseme alla tooma. Riigid, kes on sellega hakkama saanud, on kaotatud konkurentsivõime taastanud,“ lausus ta.