Ärilehe andmetel on Omnivasse saabunud Hiinast suur hulk pakke ning tarneajad on pikenenud, kuna sorteerimiskeskus ei suuda seda kogust hallata.

"Vastab tõele, et Hiinast on septembris ja oktoobris saabunud lühikese aja jooksul suurem kogus pakke, kindlasti ei vasta aga tõele väide, et me ei suuda seda kogust hallata. Saabunud pakid väljastame reeglina mõne päeva jooksul," kommenteeris Omniva kommunikatsioonispetsialist Erki Varma.

"Viimasel ajal on Hiina pakkide tarneajad pikenenud, kuid pakke saabub suurem hulk korraga. Hiinast saabuvate pakisaadetiste maht kasvab pidevalt – praegu saabub meile Hiinast keskmiselt 100 000 – 120 000 saadetist kuus. Aastaga on Hiina saadetiste maht kasvanud ca 35-40%," lisas ta.

"Kuna Hiina pakkide Eestisse saabumise aeg on pikenenud, soovitame neil, kes Hiinast jõuludeks midagi tellida soovivad, juba praegu tellimused ära teha. Tarneaja pikenemine puudutab üksnes Hiina pakke, mujalt saadetud pakkide ja kirjade korral ei ole me tarneaja pikkuse muutumist täheldanud," rääkis Varma.

Tarneaja pikenemine puudutab saadetiste Eestisse saabumise aega. "Tegemist on Hiina Posti ja tema logistikapartnerite sisemise töökorralduse küsimusega, mis ei sõltu meist," lausus Varma. Tema sõnul on Hiina kirjade ehk pakkide sorteerimisprotsess võrreldes teiste riikide saadetistega Eestis pisut erinev.

"Kuna Hiina Post, erinevalt paljudest teistest postiettevõtetest, ei edasta meile oma saadetiste digitaalseid andmeid ja neil pakkidel ei ole reeglina rahvusvaheliselt loetavat vöötkoodi, tuleb Hiina saadetised käsitsi sorteerida. Rahvusvaheliselt loetava vöötkoodiga saadetised sorteerib meie sorteerimisliin automaatselt," selgitas Varma.