"Olgem ausad, me ei oodanud mingit masendavat tulemust. Oleks endale jalga tulistamine, kui komisjon tuleks välja dokumendiga, mis ütleb, et kui Venemaa varustamise katkeb, külmuksime kõik ära ja peaksime inimesed ümber kolima. See ei oleks õige sõnum," vahendab Egenhoferi sõnu ETV saatele "Välisilm" ERR-i uudisteportaal.

"Enamik inimesi on nõus, et see on optimistlik analüüs. Aga see ei ole täiesti ebarealistlik. Tõeline ja ma arvan kõige olulisem seejuures on, et saadetakse poliitiline sõnum Venemaale, et me kaalume mõeldamatut, valmistume selleks, et asi võib minna hullemaks," märkis ta.

Komisjoni lubadus püsivast toasoojast olukorras, kus Venemaalt enam gaasi ei tule, toetub solidaarsusele. Ilma riikide koostööta jääksid esimesena külmaks eestlaste tared. Kui piiril kraan kinni keeratakse, jagub meil torudes gaasi neljaks päevaks - seda juhul kui tööstus kiiresti lahti ühendada.

Eestis on kütteõli varutud vaid 72 tunniks, samas kui Soome alternatiivsete kütuste varu on mitme kuu jagu, märgib komisjon murelikult.