Suurinvestori toetus, mille peamine sihtgrupp on suured tööstusettevõtted, on üks osa tööstus- ja teenindusettevõtja investeeringu toetusskeemist.

Avatuks jääva tugiteenuskeskuste toetuse eesmärk on luua ja edendada Eestis alustavate ja tegutsevate tugiteenuskeskuste kaudu teenuste eksporti, mis aitab kaasa teenuste lisandväärtuse kasvule. Samuti aitab toetus muuta ärikeskkonda äriteenuste vallas rahvusvaheliselt konkurentsivõimelisemaks ja atraktiivsemaks, selgitas EAS.

Teates märgitakse, et kui eelarvesse peaks raha juurde tulema, on EASil võimalus suurinvestori toetusmeede taasavada.

Suurinvestori toetusteks jagatakse kokku 3,5 miljonit eurot.

Väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling allkirjastas 10. oktoobril määruse, millega muudetakse suurinvestori toetuse saamise tingimusi. Kui seni pidi toetuse saamiseks projekti koguinvesteering olema vähemalt 10 miljonit eurot, siis edaspidi koguinvesteeringu nõue kaob ning kehtestatakse projekti minimaalse maksumuse nõue, mis on 3 miljonit eurot.

Toetuse saaja peab investeeringu tulemusena looma vähemalt 15 uut püsivat töökohta, mille mediaanpalk on vähemalt võrdne Eesti aasta keskmise brutokuupalgaga, mis on 1000 eurot. Teine võimalus on suurendada palgakulusid 15-kordse keskmise palga ulatuses.

Tööstus- ja teenindusettevõtja investeeringu toetusskeemi rahastatakse EASi kaudu Euroopa Regionaalarengu Fondist.