"On manipulatiivne väita, et Euroopa Liidu kolmanda energiapaketi ellu viimine, mis nõuab gaasi ülekandesüsteemi haldurite omandilist eristamist gaasi müügi ja tootmisega tegevusega seotud omanikest, takistab kuidagi gaasituru arendamist ning vajalike ühenduste rajamist," vahendas MKM-i avalike suhete juht Rasmus Ruuda.

"EG Võrguteenus peaks täna eelkõige tegelema Balticconnectori projekti rahastustaotluse ettevalmistamisega, mitte põhjuste otsimisega miks midagi, mis on Eesti energiajulgeoleku ning gaasituru seisukohalt niivõrd oluline, mitte teha. Maagaasiseaduse sätted on EG Võrguteenuse omanikele teada juba mitu aastat ning nende ülesandeks on ettevõte seaduse nõuetega kooskõlla viia."

EG Võrguteenuse juht Sergei Jefimov ütles eile, et Eesti ning Soome gaasi ülekandevõrkusid ühendava gaasitoru Balticconnectori rahastamine 2015. ja ehitamine 2018. aastal sõltub tegevusloa nende olemasolust. Tegevusloa lõppemise korral peaks ettevõte andma oma kohustused üle teisele võrguettevõtjale, kes omab ülekandevõrku ja tegevusluba ülekandeteenuse osutamiseks, kuid sellist ettevõtet Eestis täna peale AS-i EG Võrguteenus ei ole. Eestis saab korraga olla vaid üks süsteemihaldur.