Pärast seda, kui praegune rahandusminister Jürgen Ligi teatas eile oma tagasiastumisest, on ühtlasi tõusetunud ka küsimus, kellest saab tema mantlipärija. Meediast on võimalike kandidaatidena läbi jooksnud nii Arto Aasa kui ka Aivar Sõerdi nimi. Peaminister Taavi Rõivas ütles Eesti Päevalehele, et kaalukausil on veelgi inimesi.

"Alates eilsest on mitmed ajakirjanikud minult küsinud, kas ma oleksin valmis rahandusministri ametisse asuma. Enne tänast erakorralist erakonna juhatuse koosolekut ei oleks tahtnud selle kohta midagi öelda, aga kuna küsimisi on palju, siis panen oma vastuse siia meediumi," kirjutas oma Facebooki seinal eksrahandusminister Aivar Sõerd.

"Olen olnud peaaegu neli aastat Reformierakonna fraktsiooni ja riigikogu lihtliige. Kindlasti on mul huvi, ja arvestades ka pikaajalise kogemusega rahandusvaldkonnas, oleksin valmis võtma suuremat vastutust ja olen valmis valitsusse minekut kaaluma juhul, kui selline ettepanek tehakse. Aga see on ennekõike peaministri otsustada," märkis Sõerd.

Sõerd oli aastatel 2005–2007 Andrus Ansipi esimese valitsuse rahandusminister.

2. jaanuaril 2007 nimetas Suurbritannia pangandusajakiri The Banker Sõerdi 2006. aasta rahandusministriks.

14. veebruaril 2007 valis Eesti Maksumaksjate Liit Sõerdi 2006. aasta Eesti maksumaksja sõbraks koostöövalmiduse eest