Startup Wise Guys kiirendiprogrammi juhtinvestori Herty Tammo sõnul on kahe aasta jooksul arenenud nii osalevate meeskondade professionaalsus, investorite hulk ning ka kiirendiprogramm ise. “Seekordses BusinessTech kiirendiprogrammis osalesid vaid projektid, mis keskenduvad ärilahenduste arendamisele sedavõrd erinevates valdkondades nagu näiteks kaevandussektor ning online-haridus,” märkis Tammo.

Kolme kuu jooksul on valdavalt Eestis asutatud iduettevõtted saanud keskenduda oma ärimudeli valideerimisele, tootearendusele, esitlusoskuste lihvimisele ning klientide leidmisele, seega esitleti reedel investoritele juba paljuski toimivaid ettevõtteid.

Kümnest alustanust jõudis esitluseni 8 projekti:
- ChangeAgain - A/B testimise integreerimine Google Analyticsiga
- Contentivo – sisuturundamise platvormi
- Global Social Intelligence - kaevandussektori sotsiaalse tegevuslitsentsi elektroonne haldamine ning analüüs
- Investly - väikeettevõtete ühisrahastuse platvorm
- MetricsCat - mobiilirakenduste kasutusstatistika analüüs
- PepperTix - üritustekorraldajatele suunatud lahendus publikuarvu suurendamiseks
- PromoRepublic - väikeettevõtetele suunatud automatiseeritud turundamise lahendus
- Wisboo - vabakutselistele õpetlastele ja väiksematele teadusasutustele mõeldud lahendus õppematerjalide jagamiseks internetis.

Herty Tammo sõnul on investorina keeruline kedagi eriliselt esile tuua, sest tase oli ühtlaselt kõrge ning maailmavallutuslikke plaane omasid kõik osalejad. “Eesti investorite poolelt oli Tallinnas märgata selget huvi projektidesse investeerimiseks, sest idufirmade taga seisavad kogenud ettevõtjad ning see sisendab kindlust, et tegemist on tõsiseltvõetavate äriplaanidega,” lisas Tammo.

Wise Guys Investment OÜ (WGI) asutati 2012. aastal võimaldamaks Eesti erainvestoritel investeeringute tegemist kõrge kasvupotentsiaaliga alustavatesse B2B (ärilt-ärile) tehnoloogiaettevõtetesse. Kriteeriumitele vastavate investeerimisobjektide leidmiseks loodi rahvusvaheline ettevõtluskiirendi Startup Wise Guys, mis pakub kaks korda aastas kuni kümnele väljavalitud iduettevõttele kolmekuulist intensiivset koolitust koos rahvusvaheliste mentoritega, aidates kaasa toote ja ärimudeli defineerimisele ning valideerimisele, selle valmistamisele ning idee mahamüümisele nii klientidele kui võimalikele investoritele. Startup Wise Guys teeb tihedat koostööd Eesti Arengufondi, SmartCapi, EASi, Microsoft Venturesi, Paypali ning Londonis asuva investeerimisettevõtte Notion Capital’iga.