Kasela ütles täna Ärilehele leidis täna Ärilehele antud intervjuus, et uute turgude leidmine on äärmiselt keeruline ning märkis, et "enne jääb Venemaa nälga kui Anne Sulling Eesti piimatootjatele uued turud leiab".

Sulling ütles Kasela kommentaarile vastuseks, et mõistagi võtab uuele turule minek aega ning konkurents on väga tihe.

"Oleme tänaseks koostöös Eesti piimaliiduga osalenud kaks kuud läbirääkimistel Aasia turuosalistega ning ei tunne end konkurentsis teiste Euroopa riikidega kuidagi nõrgemana. Vastupidi, oleme saanud tagasisidet, et meie tooted vastavad samadele tingimustele kui konkurentide omad," kommenteeris Sulling Ärilehele.

Järgmise sammuna külastab 10.-11. novembril Eestit sealse piirkonna piimasektori esindaja, et saada ülevaade Eesti piimatööstuste valmisolekust ja võimalustest müüa piimatooteid Aasia turule.

"Palju sõltub nüüd Eesti ettevõtjatest ja sellest, kas nad on valmis võimalike klientide tingimusi täitma. Kui leiame piimatoodetele uued müügikanalid, siis on olukord lihtsam ka primaartootjate jaoks, seega pean väga oluliseks selle nimel töötada," lisas Sulling.

Läbirääkimiste üksikasju Sulling täpsemalt kommenteerida ei saanud, kuid kinnitas, et võrreldes kahe kuu taguse ajaga oleme liikunud märgavalt lähemale võimalusele müüa Eesti piimatooteid Aasiasse.