Alkohoolse joogi jaemüügi õigus kohapeal tarbimiseks säilib pühapäeviti toitlustusettevõtetel kuni pühapäeva südaööni. Samas jääb keeld kehtima siiski välikohvikutele.

Samuti ei puuduta alkohoolse joogi jaemüügi keeld majutusettevõtteid, selgub Tallinna linnavalitsuse eelnõust.

Ühtlasi säilib alkoholimüügi õigus kultuuriasutustes, kui alkoholi müüakse kohapeal tarbimiseks või kui alkohoolset jooki müüakse kaasa muuseumi ekspositsiooniga seonduvalt valmistatud meenena. See tähendab, et näiteks vabaõhumuuseumis asuv külapood saab endisel müüa spetsiaalselt muuseumi jaoks toodetud alkoholi.

Keeldu ei kohaldata ka rahvusvaheliseks liikluseks avatud lennujaama tollikontrolli tsoonis. Sama kehtib ka sadama puhul.

Tallinna linnavalitsus otsustas kolmapäeval, et alkoholimüük on Tallinna kauplustes pühapäeviti keelatud ning baarides kehtib alkoholimüügikeeld pühapäeva keskööst kuni esmaspäeva hommikul kella kümneni.

Täielikult keelatakse alkoholi jaemüük kauplustes, mille sissepääs asub vähem kui 50 meetri kaugusel koolide või huvikoolide sissepääsust ning tõstetakse üldpinna minimaalset ruutmeetrite määra nende kaupluste suhtes, kus müüakse kangeid alkohoolseid jooke