EAS´i juhatuse esimehe Hanno Tombergi sõnul on targa maja müürid kiirelt kerkinud. „Pean oluliseks tulemuslikku koostööd keskuse juhtkonna ja EAS´i vahel. EAS plaanib ka edaspidi uue meetme kaasabil kompetentsikeskuseid toetada,“ ütles Tomberg.

Targa maja projekteerimisprotsess kujunes tavapärasest pikemaks. Hoone arhitekt Oliver Alveri sõnul muutus hoone tänu sellele täiuslikumaks ja küpsemaks.

„Rakvere linna on kerkimas neljas sammas“, märkis Rakvere linnavolikogu esimees Toomas Varek. Lisaks Rakvere teatrile, linnusele ja Aqva´le saab tark maja kindlasti oluliseks magnetiks Rakvere linnas.

Kompetentsikeskuse juhatuse liige Kalle Karron kiitis ehitajaid ja pidas märkimisväärseks asjaolu, et alltöövõtjatena rakendatakse paljusid maakonna ehitusettevõtteid.

Lisaks osalesid tseremoonial Rakvere linnapea Mihkel Juhkami, Lääne-Viru maavanem Marko Torm, kompetentsikeskuse nõukogu esimees Urmas Tamm, ehitusettevõtte KRTL juht Toomas Ruus ning paljud teised piirkonna jaoks olulised isikud.

Hea teada

Rakvere Targa Maja Kompetentsikeskus on Eestimaale rajatav teadus- ja arendustegevusega tegelev regionaalne kompetentsikeskus, mille partneriteks on pea kõik Eesti ülikoolid, regionaalsed ameti- ja rakenduskõrgkoolid, ettevõtted ning omavalitused. Keskuse temaatilises fookuses on targa maja/intelligentse hoone innovaatilised tehnoloogiad, nende teaduslikud analüüsid ja praktilise rakendamise ja kasutamise võimalused ettevõtluses ning regionaalne innovatsioonipartnerlus.

Kompetentsikeskuste arendamise meedet rahastatakse Euroopa Regionaalarengu fondist. Meetme rakendusasutus on Siseministeerium ja meetme rakendusüksus on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus. Lisaks Euroopa rahastusele finantseerib keskust Rakvere linn.