Šveitsi raviarst Maximilian Bircher-Benner tegi selle hommikusöögi laiemalt tuntuks juba aastal 1900, mil ta asus leotatud kaerahelbeid koos õuntega oma kliiniku patsientidele pakkuma, uskudes selle positiivsesse mõjusse ravi juures. Inspiratsiooni omapärase toidu valmistamiseks oli Bircher-Benner väidetavalt saanud oma abikaasalt, kes mehele seda Alpides matkates einena kaasa oli valmistanud.

Bircheri müsli on heaks hommikueineks tervele perele. Selle lihtsa toidu valmistamisel saab kaasata ka pere väiksemaid ning kiiremaks kõhutäiteks võib müsli külmkappi valmis panna juba eelmisel õhtul. Kasuta valmistamisel võimalusel värskeid kodumaiseid õunu ning lisanditena võid proovida veel nii värskeid kui külmutatud marju või ka meelepäraseid pähkleid-seemneid.

Toormüsli õunamahlaga

  • 1 dl täistera kolmeviljahelbeid või kaerahelbeid
  • 1 dl Aura õunamahla
  • 1 riivitud õun
  • 1 sl kuivatatud jõhvikaid ja rosinaid
  • 1 sl hakitud mandleid
  • 1 tl jahvatatud linaseemneid
  • soovi korral sorts värskelt pressitud sidunimahla
  • 3 sl paksemat Kreeka tüüpi jogurtit
  • 1 tl mett
  • näpuotsaga kaneeli

Sega täisterahelbed, hakitud mandlid ja kuivatatud puuvili õunamahlaga ja jäta paariks tunniks või veel parem üleöö seisma. Lisa riivitud õun ja sega. Soovi korral maitsesta sidrunimahlaga. Serveeri jogurti, mee ja kaneeliga ning puista sekka ka jahvatatud linaseemneid.

Jaga
Kommentaarid