Allpool on mõned näited tööõnnetustest, mis olid tingitud libisemisest ja komistamisest:

  • Töötaja asus puhastama nõupidamise ruumi PVC kattega põrandat. Põrand muutus väga libedaks ning töötaja libises ja kukkus, vigastades paremat põlve. Libeduse põhjuseks oli töötaja poolt valesti doseeritud pesuaine kasutamine. Lisaks selgus, et konkreetsel põrandal ei oleks tohtinud seda ainet üleüldse kasutada.
  • Töötaja tegeles leti täiendamisega. Köögist toitu tooma minnes libises ta köögi ja letivahelisel koridori alal ning kukkus. Õnnetuse põhjustas kohati liiga libe põrand, mis tekkis põranda pesemise tagajärjel. Põrandapesu märgistanud hoiatav märk oli teise töötaja poolt liiga vara ära võetud, st põrand oli veel osaliselt märg ning seetõttu ka libe.
  • Sündmuspaigas oli kummikattega põrand, mida poleeritakse ja vahatatakse regulaarselt. Poleerimisest tulenev libedus kestab tavaliselt 2-3 tundi. Kuna poleerimine toimus eelmise päeva õhtul, siis hommikuks oleks pidanud liigne libedus olema kadunud. Töötaja kukkumise põhjustas tõenäoliselt lumiste jalanõude ja välisriietega kaasa toodud lumesulamisvesi.

Tööinspektsiooni novembrikuus alanud teavituskampaania „Kukkumist tagasi ei pööra!” keskendub libisemisest ja komistamisest põhjustatud tööõnnetuste ennetamisele.

Uuri lähemalt Tööelu portaalist.

Jaga
Kommentaarid