Novembri alguses oli selliseid töötajaid 1688, enim neist jaekaubanduse valdkonnas. Tööandjaid, ke oli registreerinud mõne vabatahtliku, oli kokku 1227.

Tööinspektsiooni juhi Maret Maripuu sõnul pole vabatahtlik töö iseenesest kuidagi keelatud või välistatud, pigem vastupidi, vabatahtlikud abilised on heategevusprojektides suureks toeks ja abiks. „Kahjuks on vabatahtlik töö hakanud levima nendesse sektoritesse, kus valitseb väga kõrge ümbrikupalga risk. Minus tekitab küsimusi, miks mõnes toitlustusasutuses, mis on äriühing, serveerib toitu vabatahtlik,” selgitas Maripuu.

Ta tõi näiteks ühe suvise maksu- ja tolliameti poolt läbi viidud kontrolli, kus selgus, et 28 registreeritud n-ö päris töötaja kõrval askeldas ka 6 vabatahtlikku, kes enda sõnul loodavad tööle saada ja tõestavad ennast selle jaoks esimesed kuu aega vabatahtlikuna.

Maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna juhataja asetäitja Kaido Lemendiku sõnul saab vabatahtlik töötamine kasumi teenimisele suunatud ärisektoris ikkagi olla pigem erandlik ning ei ole mõeldav, et keegi teeks pikema perioodi vältel üksnes vabatahtlikku tööd selle eest tasu saamata.

Jaga
Kommentaarid