Meeste kahtlasevõitu selgitustega lugu aga ei lõppenud. Tegelikult olid mehed ehitusplatsil tööl. Neid palganud ettevõte oli nad töötajate registrisse kirja pannud vabatahtlikena. Palka said mehed mustalt. Maksu- ja tolliamet käivitas menetluse, mille tulemusena muutis ehitusettevõtja seniste vabatahtlike kanded töötajate registris õigeks. Äriühing sai rikkumise eest 1400 eurot trahvi, lisaks määrati firma juhatuse liikmele veel 500 eurot trahvi.
Maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna juhataja asetäitja Kaido Lemendiku sõnul vabatahtlike endiga antud juhul midagi ette ei võetud, sest lõpuks tunnistasid mehed ausalt üles, et olid tööle võetud.

Kui end vabatahtlikena esitlevad töölised jäävad oma vabatahtlikujutu juurde, siis võib neid valeütluste eest ees oodata aga karistus, juhul kui ametnikud tõendavad, et tegelikult tegid mehed tasu eest tööd.

Lemendiku sõnul on tänaseks vabatahtlike registreerimine asendanud varasema nipi, mille abil püüdsid ettevõtjad mustalt palgatud töötajaid peita — tasuta proovipäevad.

Vaata lisa Tööeluportaalist.


Jaga
Kommentaarid