Maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna talitusejuhataja Oscar Õun ütles, et vabatahtlike registreerimine on ametis hetkel eraldi tähelepanu all. “ Meil on vabatahtlikke kasutavatest ettevõtetest selge ülevaade ning valime kontrollimiseks välja just need ettevõtted, kes on vabatahtlikke suuremal hulgal arvele võtnud,” lisas ta. “Võiks öelda, et kontrollitavate ettevõtete valik käib meil praegu selle järgi.”

Ameti kontrolliosakonna juhataja asetäitja Kaido Lemendik täiendas, et registreeritud vabatahtlike hulga põhjal tehakse riskianalüüs. “Kui ettevõtte tegevus eeldab kellegi abistamist või toimub mõni suurüritus, kus on vaja palju abikäsi, kes teevad tööd hea eesmärgi nimel tausta, siis tundub see loogiline. Aga see ei tundu loogiline, kui sushit pakkuvas toidukohas on köögis tööl mitmeid vabatahtlikke,” ütles ta.

Viimane näide Maksu- ja tolliameti ning Tööinspektsiooni koostööst „vabatahtlike“ tuvastamisel pärineb käesolevast kuust, mil kahes ettevõttes tuvastati lisaks ümbrikupalga maksmisele ka mitmeid töölepingu seadusest tulenevate sätete rikkumisi. Muuhulgas väitsid töötajad, et nad tegutsevad ettevõttes vabatahtlikena, kuigi said selle eest tasu.

Jaga
Kommentaarid