RKASi teatel hoiab ühishoone kümne aasta jooksul kokku ligi 7 miljonit eurot.

Rahandusministeeriumi, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, sotsiaalministeeriumi ning justiitsministeeriumi ühishoone ehitatakse Tallinnasse, Suur-Ameerika 1 ja Väike-Ameerika 2 kinnistule aastatel 2015-2017. Praegu asub krundil rahandusministeerium, mis kolitakse ehituse ajaks asenduspinnale Endla 13 ja Lõkke 5/3a hoonesse.

Hoone projekteerimis-ehitushankele laekus tähtajaks kuus konkurentsivõimelist ja tingimustele vastanud taotlust. Leping sõlmiti soodsaima pakkumise esitanud OÜga 2Torni, mis on seotud OÜ Fund Ehitusega.

Fund Ehitus osaleb ka Kopli liinide pakkumises. RKASi juhatuse esimehe Jaak Saarniidu sõnutsi on nendega koostöös valminud politsei ja pääste ühishooned Kuressaares ja Narvas ning Jõhvi kohtuhoone. Samuti on Fund Ehitus Eesti Rahva Muuseumi uue peahoone ehitustööde peatöövõtja.

Hoone arendaja ehitab superministeeriumi maja valmis ja annab selle kahekümneks aastaks rendile.

Nelja ministeeriumi koondamine ühte kaasaegse töökeskkonnaga ning energiatõhusasse hoonekompleksi aitab riigil tulevikus hoida kokku hoonete ülalpidamiskuludelt.

Praegu ministeeriumite kasutuses olev ligi 20 000 ruutmeetrit ebaefektiivselt kasutatud ja kõrge energiatarbega büroopind väheneb 16 000 ruutmeetrini. Energiatarve väheneb enam kui 40% võrra 120 kWh/m² aastas, mis on kooskõlas ka Euroopa energiatõhususe eesmärkidega. Kõiki üldotstarbelisi ruume, näiteks nagu konverentsisaal, arvutiklass, pressikonverentside ja nõupidamiste ruumid, hakkavad ministeeriumid jagama ning kordamööda kasutama. Sellega kaob ära vajadus igal ministeeriumil omada eraldi ruume.