"Ragn-Sellsile määratud trahvi, sealhulgas selle suuruse osas võib ettevõte süüdistada ainult iseennast, sest tegemist on korduvate ja sihikindlate rikkumistega, määratud trahvisumma ei ole kaugeltki maksimaalne. Keskkonnaamet on olukorda analüüsinud ja väidab, et määratud trahvisumma aluseks on olnud pidevad rikkumised, millele ka eelnevalt on tähelepanu juhitud," ütles Sarapuu Ärilehele.

Arvo Sarapuule kuulub ATKO Grupp, sel on hulk tütarettevõtteid. Ka osaühing ATKO Liinid on ATKO Grupi ettevõte. ATKO Liinide juhataja on Sarapuu väimees, Tallinna linna endine ametnik Margo Tomingas.

Kuna Eesti prügiveo- ja käitlemise turg on nii väike - peamised konkurendid on Ragn-Sells, Eesti Keskkonnateenused (ka selle tütarfirma Radix Hooldus) ja Nikolai Ossipenkole kuuluv Ekovir -, siis iga uus turule siseneja äratab tähelepanu ning tekitab senistes turuosalistes ärevust.

Ühel hiljutisel Harjumaa ühisteenuste keskuse – seda juhib Tallinna keskkonnaameti endine juht Tõnu Tuppits – korraldatud prügiveo hankel osales Sarapuu firma ATKO Liinid juba täiesti avalikult ja ametlikult. Ettevõte tegi küll kõige kehvema pakkumuse, kuid tegi seda siiski n-ö oma nime ja näoga. Hetkel on pakkumused hindamisel.

Seni on Arvo Sarapuu eitanud, et tal oleks nn prügiambitsioone.

"Mis minusse puutub, siis ATKO Grupis on palju ettevõtteid, mida juhivad tegevjuhid ja kus iga päev toimuvad mingisugused hanked. Tegevjuhtidel ei ole kohustust mind väikestest hangetest informeerida. ATKO Grupi nõukogu tasandil ei ole arutatud prügiäri hangetest osavõttu," märkis Sarapuu aga eile.