Medium.com toob ära seitse harjumust, mille muutmine muudab teie töö tulemuslikumaks ehk töötama peab targalt.

1. Lõpetage ületundide tegemine
Kas olete kunagi mõelnud, kust ja miks 40- tunnine töönädal alguse sai? Juba 1926. aastal jõudis Ameerika tööstur ja autotootja Ford Motor asutaja Henry Ford eksperimenteerides järeldusele: kui inimese päevast töötundide arvu vähendada kümnelt kaheksale ning lühendada töönädalat kuuelt päevalt viiele päevale, oli töötajate töötulemus parem ehk tootlikkus suurenes.
Mida rohkem te töötate, seda väiksema efektiivsusega ning tootlikkusega on teie töö nii lühi-kui pikaajalises perspektiivis on.

2. Ärge öelge liiga sageli „jah“
Pareto printsiibi kohaselt annab 20% pingutusest 80% tulemusest ja 20% tulemuse saamiseks peame tegema 80% tööst. Ehk selle asemel et rohkem töötada, tuleks keskenduda nendele tegevustele, mis annavad 80% tulemusest ning ülejäänu unustada. Nii jõuab pühenduda olulisele. Lõpetage nende ülesannete täitmine, mille tulemuslikkus on madal või ei ole seda üldse.
Suurem osa meist ütleb „jah“ palju sagedamini kui „ei“, sest niimoodi on lihtsam. Keegi ei taha olla halb inimene.

3. Lõpetage kõige ainult ise tegemine ja laske teistel end aidata
Tuleb aru saada, et me võime vajadusel abi otsida. Vahel on parem lasta teistel osa ülesandeid enda kanda võtta, eriti kui neil on selleks paremad oskused. Selle asemel, et ise püüda lahendust välja mõelda, lubage ekspertidel aidata.

4. Lõpetage perfektsionism
Dalhousie ülikooli psühholoogiaprofessori Simon Sherry läbiviidud uuringus jõuti järeldusele, et liigne perfektsionism vähendas ka teadlaste tulemuslikkust. Nimelt kaasnevad perfektsionismiga teatud probleemid. 1.Sellised inimesed kulutavad ülesandele liiga palju aega. 2. Nad püüavad tabada ideaalset momenti, kuid näiteks äris võib sellise hetke saabudes olla juba liiga hilja. 3. Nad keskenduvad liialt pisiasjadele ega näe nn suurt pilti.

5. Lõpetage korduvate tegevuste sooritamine, automatiseerige need
Tethys Solutionsi uuringus kulutas 5 inimest korduvatele tegevustele vastavalt 3%, 20%, 25%, 30% ja 70% oma ajast. Automatiseerimissüsteemi kasutudese võtts ja kahe kuu pärast uuesti mõõtes oli nende korduvatele tegevustele kulutatav aeg langenud järgmiste tulemusteni : 3%, 10%, 15%, 15% ja10%.

6. Lõpetage oletamine ning otsustage statistika ja tulemuste põhjal
Igat otsust langetades küsige endalt, kuidas ma tulemust mõõdan ning optimeerige kõike, mida teete.

7.Lõpetage töötamine ning võtke endale mitte midagi tegemiseks aega
Suurem osa inimesi ei mõista, et lukustame end pidevalt nähtamatusse piiratud kasti olles millelegi liiga keskendunud. On väga oluline aeg-ajalt töö sinnapaika jätta ning veidi omaette olla. See turgutab teie aju ning vaimu. Ja tulemused paranevad.