Küll aga avaldas Ossip, et läbirääkimised Tallinna linnaga on takerdunud mitte enam hinnaküsimusse, vaid lepingu ennetähtaegsest lõpetamisest etteteatamise aega. Tallinn nõudis sellist lepingut, kus ülesütlemiseks jäetakse 30 päeva, Elron leiab, et optimaalne etteteatamisaeg oleks 60 päeva."Lepingu projekt on siiski läbinud mõlema osapoole kooskõlastused," ütles Ossip.

Leping 31. märtsini

Praeguseks on aga kokkuleppele jõutud, et Elron sõlmib Tallinnaga lepingu uue aasta algusest kuni 31. märtsini ning linnavalitsuse kinnimakstav piletihind ei muutu. "Edasine lepingu sõlmimine on sõltuvuses sellest kuidas lähevad läbirääkimised hiljem."

Sellisel tähtajal on aga selge seos 1. märtsil toimuvate riigikogu valimistega, kus Keskerakonna juhitud linnavalitsus saab vajaliku ajani tagada Tallinna elanikele tasuta rongisõidu ning pärast seda (ehk olenevalt valimistulemustest?) otsustatakse, mis edasi saab. Andrus Ossip ise sellist paralleeli tõmmata ei tahtnud, kuid ütles, et seda peab kommenteerima juba linnavalitsus.

Elron esitas Tallinna linnale novembri keskel 1,35 miljoni eurose arve, mille peale abilinnapea Taavi Aas valjult protesti avaldas ja ütles, et Elroni soov pileti hinda tõsta on kohatu.

Kui selle aasta alguses planeerisid Tallinna linn ja Elron inimeste arvu, kes Tallinna piirkonnas hakkavad rongiga sõitma, ei osanud keegi aimata, et neid inimesi on ligi viis korda rohkem. Algne 300 000 euro suurune leping on koos reisijate arvu tõusuga kasvanud 1,35 miljoni euroni.

Linlaste rongisõidu hüvitamine maksab Tallinnale järgmisel aastal prognoositult üle 1,6 miljoni euro.