Kullman rääkis Kuku raadios, et tema jaoks on 1000-euroste arvete seadus kõige mõttetum seadus. 22. detsembril ehk eile tuli ettevõtjatel ka esmakordselt oma arveid deklareerida. "Ajastus on lamedavõitu või just läbimõeldud?," küsis Kullman.

Ta meenutas, et sügisel kutsuti ettevõtjaid streikima, nüüd kutsub tema üles teistmoodi streikima - riigi hüvanguks ka endale tööd juurde tegemisega. "Väike pingutus, millest oleks palju kasu. See pole rusikatega vehkimine pärast kaklust. See on üleskutse terve ettevõltuskliima toetamisel.
Täitkem seadust, aga avaldagem kordki koos meelt - saadame nõutud 1000-eurosed arved paberil postiga või faksiga. Vastavad numbrid leiate maksuameti kodulehelt. Mina, muuseas, eile tegin seda. Pange kindlasti kaaskiri ka kaasa," soovitas Kullman. 

Maksuamet: käsitleme üleskutset vastumeelsuse avaldusena

Maksu- ja tolliameti pressiesindaja Rainer Laurits ütles, et käsitsi või faksiga saatmine on kindlasti suurema halduskoormusega ettevõtjatele, kui deklaratsiooni esitamine e-maksuametis ning rõhutas, et faksiga saadetud deklaratsioone MTA ei arvesta.

"Antud üleskutset tuleb ilmselt käsitleda vastumeelsuse avaldusena. Tuletame aga meelde, et
andmete õigsuse kinnitamiseks tuleb deklaratsioon allkirjastada. Faksitehnoloogia usaldusväärset võimalust selleks aga ei paku ja seetõttu me ei saa selliselt esitatud deklaratsioone arvestada," ütles Laurits. Küll aga lisas ta, et igakuiselt  laekub maksuametile kuni 1% käibemaksudeklaratsioonidest paberil.

Käimas ka petitsioon

Ühtlasi nõuab liit käimasoleva petitsiooni kaudu 1000-euroste tehingute deklareerimisnõude tühistamist. Maksumaksjate liit avaldas 4. detsembril kodulehel järgmise pöörumise:

Kallid maksumaksjad!

On aeg tulnud astuda vastu riigi nõudele teha rohkelt mõttetut lisatööd, saamata sellest mingit tulu, samas andes seaduse täitmisega Maksu- ja Tolliametile võimaluse hakata meile esitama asjatuid nõudeid.

Oleme petitsiooni keskonnas algatanud allkirjade kogumise, algatamaks Riigikogus seadusemenetluse 1000 euroste tehingute esitamise seaduse kehtetuks tunnistamise kohta.

Tänaseks on kogutud üle 1700 allkirja.