Eesti suurima riigifirma Eesti Energia iga-aastaseks traditsiooniks on korraldada uusaastapidu, mis toimub kolmes paigas korraga: Tallinnas, Jõhvis ja Narvas ning kuhu on kutsutud kõik enam kui 6600 EE töötajat.

Energiafirma pressiesindaja Eliis Venniku sõnul makstakse jõulutoetust ainult nendes kontserni kuuluvates ettevõtetes, kus ametiühingu ja ettevõtte vahel sõlmitud kollektiivlepingus on see kokku lepitud. "Töötaja staažist lähtuvalt pakume aga näiteks täiendavat nädalast talvepuhkust. Kõikidele kontserni töötajate lastele korraldame jõulupeod:" Vennik lisas, et EE-s rakendatakse ka tulemustasu süsteemi ehk sõltuvalt majandustulemustest ja töötajale seatud eesmärkide täitmisest makstavat tasu. Ühtegi konkreetsemat numbrit ei tasude ega peo maksumuse kohta Eesti Energia ei avalda. 

Eleringis pole jõulupreemiat või muud sarnase sisuga tasu töötajatele/juhtkonnale kunagi maksnud ega maksta ka tänavu.

"Töötajate jõulupeo traditsiooni Eleringis pole. Oleme saabuvaid pühi tähistanud ühise lõunaga Eleringi ruumides viimasel tööpäeval enne jõululaupäeva. Küll toimub jõulupidu Eleringi töötajate noorematele lastele," ütles Eleringi kommunikatsioonijuht Ain Köster. 

Töötaja maksab osa peost ise

Aasta aastalt edukamaid tulemusi näitav Riigimetsa Majandamise Keskus ehk RMK jõulurahasid ei maksa. Küll aga toimus RMK jõulupidu 19. detsembril, RMK Sagadi metsakeskuses. Peo eelarve on ca 25 eurot inimese kohta, millest töötaja maksab ise 10 eurot. RMK-s töötab 750 inimest.

Küll aga näeb jõulutoetust ette riigifirma Eesti Raudtee kollektiivleping, mille alusel saab iga töötaja 151 euro suuruse jõuluraha.

Reisirongidega opereerivas Elronis jõulupreemiaid töötajatele ega juhtkonnale jällegi ei maksta. "Elroni aastalõpu pidu, kus tänati parimaid töötajaid ja tähistati 90 aasta möödumist esimeste elektrirongide liinileminekust, toimus juba kuu alguses Tallinnas Lillepaviljonis. Kogu Elroni kollektiivile mõeldud õhtu maksumus oli u 16 000 eurot," ütles Elroni pressiesindaja Mai Vahtrik.

Aktsiaselts Tallinna Lennujaam korraldas aastalõpupeo koos tütarfirmaga Tallinn Airport GH ning sellestki said töötajad osa võtta peopiletit ostes.

"Kulutused peo korraldamisele kannavad Tallinna Lennujaam ja Tallinn Airport GH ühiselt ning sel aastal on Tallinna Lennujaama orienteeruv kulu sündmusele 5000 euro ringis. Tulemustasude maksmine otsustatakse pärast aasta tulemuste kinnitamist märtsis. Jõulupreemiaid juhatusele Tallinna Lennujaamas ei maksta," kinnitas lennujaama kommunikatsioonijuht Margot Holts.

Eesti Post ehk uue nimega Omniva sel aastal jõulupidu ei korraldanud ega maksnud kellelegi ka preemiat.

Riigi Kinnisvara AS kinnitas samuti, et jõulupreemiate ega jõulurahade maksmine pole neil  kombeks. "Küll aga peame oma töötajaid meeles traditsioonilise jõuluvastuvõtuga, mis tänavu toimus Tallinnas klubis „Teater". Lõppevat aastat kokkuvõtva ürituse eelarve oli ca 10 000 eurot ning sinna olid palutud ettevõtte töötajad koos kaaslastega, kokku ligi 300 inimest," rääkis RKAS-i kommunikatsioonijuht Madis Idnurm.