Maksu- ja tolliameti pressiesindaja Uku Tampere ütles, et amet jõulupidu ei korralda, aga MTA palgafond - 31,5  miljonit eurot (ca 1500 töötaja kohta) - on planeeritud selliselt, et ca 2 protsenti on võimalik aastaringselt vastavalt osakondade töö eripäradele maksta tulemustasuks. "Tulemustasu makstakse väga heade või silmapaistvate töötulemuste eest vahetu juhi otsusel ning ameti võtmetöötajatele. Tulemustasufondist 13% on välja makstud detsembris," ütles Tampere. 

Sama süsteemi järgi makstakse lisatasusid ka Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuses (EAS), kus  aastalõpupreemiaid ette nähtud ei ole. Küll aga on EAS-is tervet aastat hõlmav tulemusjuhtimissüsteem, mille maksimaalne suurus on 4% EASi aasta palgakuludest.

EAS-i pressiesindaja Karina Loi selgitas,et tulemusjuhtimise süsteem tähendab, et ükski töötaja ei saa tasustatud kui EAS tervikuna või töötaja individuaalselt ei ole täitnud talle seatud eesmärke. "EAS-i töö tulemused selguvad 2015. aasta algul ja tulemustasusid makstakse samuti uuel aastal," ütles Loi.

EAS-i töötajate aastalõpu üritus toimus lauluväljaku Klaassaalis. Ürituse eelarve oli 15 000 eurot (millele lisandub käibemaks) ja millest osa katsid EASi töötajad osalustasuga.

Üle 800 miljoni euro suuruse aastaeelarvega haigekassas makstakse 220 töötajale võrdselt 120 brutoeurot jõulutoetust, mis tähendab haigekassale pea 26 000 eurost väljaminekut. 

Maanteeameti avalike suhete juhi Diana Lorentsi sõnul neil jõulupreemiaid ei maksta, kuid amet pidas oma  „Teedeajaloo päeva" seminari, asutuse aastapäeva ja jõuluaja algust tähistava ürituse kokku 24 285 euro eest euro eest. Päev toimus Viktoria Keskuses Ülemiste Citys. Osalustasu maanteeameti töötajal 10 eurot, kaaslasel 15 eurot.