Toida linde, et nad ikka leiaksid tee sinu aeda. Eriti vajalik on lindude järjekindel toitmine lumerohkel ja pakaselisel talvel, aga ka sula järel, mil puud kattuvad jääga. Pane linnutoit välja kindlatel kellaaegadel - nii harjuvad linnud sellega.

Kui tänu soojale talvele on lillesibulad peenral pähe võtnud, et kevad pole enam kaugel, siis lisa nende ninakestele komposti-, turba- või multšikiht, kaitsmaks neid külmumise eest. Samuti võid katmiseks (taas)kasutada jõulupuu oksi.

Hoolitse igihaljaste puude ja põõsaste eest. Raputa okstelt sinna sadanud lumi. Kerge kohev lumi ei kujuta endast ohtu, küll aga märg ja raske lumi, mis võib ka jäätuda. Oksad on hapramad, kui taimed on puhkeseisundis, ning lume raskuse all võivad need kergesti murduda.

Kuu lõpus käib päike juba kõrgemalt – pane valmis spetsiaalsed varjutuskangad. Neid vajavad, kui maapind on külmunud, eelkõige eelmisel aiahooajal aeda istutatud noored okaspuud ja muud igihaljad taimed, nagu kanada kuused, ebaküpressid ja jugapuud, igihaljastest põõsastaimedest rododendronid, iileksid, pukspuud, mahooniad. Eemalda varjutuskangas alles siis, kui maapind on sulanud. Noori viljapuid kaitse päikesepõletuse eest tüvede valgendamisega.

Kui ilmaprognoos lubab krõbedat külma, kaitse külmaõrnu taimi ja varaseid õitsejaid, kattes nad spetsiaalse pakasekaitsekangaga. Kui lund on vähevõitu, kasuta kindlasti ka juurekaitsekangast. Eemalda katted kohe, kui õhutemperatuur on jälle mõõdukas.

Potijõulupuud, mida plaanisid aeda istutada, tahavad nüüd valget ja jahedat kasvukohta, kus õue saamist oodata. Ideaalne on jahe ja valgusküllane veranda.

Puutuhka kamina ja pliidi alt võid kasutada väetisena, puistades seda aeda iiristele, pojengidele ja teistele leeliselise pinnase taimedele.
Kui maa on külmumata ja mitte liiga märg, on suurepärane aeg pinnasetöödeks – pinnase läbikaevamine toob välja seal talvituvate mutukate munad rõõmuks lindudele aias ning aitab lagundada raskemalt kokkupaakunud mulda.

Külmadel talveöödel sulge kardinad või ruloo, et kaitsta aknalaual kasvavaid toataimi.

Veendu, et toataimedel on piisavalt valgust ja vähem niiskust. Vajadusel anna neile lisavalgust ja lase mullal enne järgmist kastmist kindlasti korralikult taheneda.

Too kevad lähemale, ajatades krookusi, hüatsinte, nartsisse ja maikellukesi. Too aianduskeskusest koju õitsvaid hooajataimi.
Orhideed alustavad peagi õitsemist. Varu orhideeväetist, mis nende õitsemisaega pikendab. Vajadusel toesta rikkalikult õitsevaid taimi spetsiaalsete orhideetugede ja klambrikeste abil.

Tee aiaplaane - mõtle, kuhu ja keda istutada, milline mõnus istumispaik või lehtla aeda rajada, kes imelistest õitsejatest ja lõhnajatest veel sinu peenralt puuduvad, mida mõnusat kasvatada tarbeaias ja nii edasi. Seemned ja ettekasvatustarbed on kohe-kohe müügil ja siis on hea, kui plaanid paigas.

Vaata Hortese sooduspakkumisi zave.ee-st.

Vaata teisi aiakaupade sooduspakkumisi zave.ee-st.

Vaata Eesti suurimate kaupluste parimaid pakkumisi zave.ee-st.