Bloombergi küsitletud analüütikute hinnangul suurenesid toornafta laovarud eelmisel nädalal 1,75 miljoni barreli võrra. Naftat Eksportivate Riikide Organisatsiooni (OPEC) liige Araabia Ühendemiraadid jätkab tootmise suurendamist, samas kui USA kildatehnoloogial naftatootmine langevate hindade tõttu tõenäoliselt  esimesena väheneb.

USA toornafta West Texas Intermediate (WTI) veebruarilepingute hind langes New Yorgi elektroonilisel kaubabörsil 1,66 dollari võrra 44,41 dollari tasemele. Eile kaotas nafta oma väärtusest 2,29 dollarit kukkudes 46,07 dollari tasemele. See oli madalaim sulgemistase alates 2009. aasta aprillist.

Põhjamere Brenti veebruarilepingute hind langes Londonis 2,20 dollari ehk 4,6% võrra 45,23 dollarini. Brenti vahe WTIga oli vaid 79 senti, mis on madalaim vahe alates 2013. aasta juulist.

„Hinnad jätkavad vabalangust ja nende peatamiseks ei ole eriti midagi teha,“ tunnistas Londonis asuva Energy Aspectsi peaanalüütik Amrita Sen. „OPEC on ainus faktor mis suudab turge lühiajaliselt stabiliseerida.“

 9.jaanuariga lõppenud nädalal kasvasid USA laovarud tõenäoliselt 381,4 miljoni barrelini.