„Avasime kõikides uutes internetipakettides 4G ja EMT mobiilse interneti maksimaalsed võimalikud kiirused, kuna nõudlus kvaliteetsete veebiteenuste (video, TV) järele kasvab pidevalt. Et nende teenuste kvaliteeti parimal moel nautida, vajavad kliendid suuremaid internetikiiruseid,“ ütles Eesti Telekomi internetiteenuste valdkonnajuht Teet Tiisvelt.

“Samuti suureneb pidevalt 4G toega nutiseadmete arv ning 4G on muutumas tavaliseks funktsiooniks. Seetõttu soovime pakkuda oma klientidele parimat kasutuskogemust ning uued paketid võimaldavad tehnoloogia kiirest arengust osa saada kõigil meie klientidel,“ lisas Tiisvelt.

Tehnilise Järelevalve Ameti (TJA) 2014. aastal läbi viidud mõõtmised näitasid, et EMT pakub parima keskmise kiirusega 4G mobiilset internetti Eestis. TJA mõõtmised näitasid, et EMT 4G võrgus ulatus keskmine allalaadimiskiirus 51,6 Mbit/s ja üleslaadimiskiirus 28,1 Mbit/s. Samuti kinnitasid Eesti Päevalehe ja Pemetel OÜ poolt tehtud mõõtmised, et just EMT 4G võrgus saavutatakse reaalse kasutuse käigus suurimad mobiilse interneti kiirused.

„Meie klientide hinnangul on suur leviala ja mobiilse interneti kiirus üks olulisemaid EMT eeliseid oma konkurentide ees,“ märkis Tiisvelt. „Seda näitas ka Turu-uuringute ASi uuring, kus EMT peamise eelisena toodi välja just mobiilse interneti kiirus ja leviala.“

EMT 4G võrgu maksimaalne alla- ja üleslaadimiskiirus ulatub vastavalt kuni 300 Mbit/s ja 50 Mbit/s.

Üheks muudatuseks uutes pakettides on teenuse kasutuse piiramine paketis sisalduva andmemahu täitumise järel. Kui klient kasutab ära oma paketis sisalduva mobiilse interneti mahu, saab ta mugavalt mahtu juurde osta või oma paketi suurema vastu vahetada. Valiku tegemiseks suunatakse klient spetsiaalsele veebilehele.

EMT 4G võrgu maksimumkiirused avatakse ka kõigis EMT Mobiilse elu pakettides. Kõigil uutel Mobiilse elu klientidel hakkab maksimumkiirus kehtima uute pakettidega liitumise hetkest, praeguste Mobiilse elu klientide jaoks avanevad maksimumkiirused 30 päeva pärast.

Uute mobiilse interneti pakettidega saavad alates tänasest liituda kõik EMT praegused ja tulevased kliendid. Uute 4G pakettide seast leiab endale sobiva valiku nii tagasihoidlik kui ka aktiivne mobiilse interneti kasutaja. Selleks, et kogeda 4G võrgu eeliseid ja võimalusi, soovitame kasutada nutiseadmeid, mis on varustatud 4G võrgu toega. Tänasel päeval on 4G seadmete valik juba väga lai ning hinnad algavad 99 eurost.

Kõik need EMT kliendid, kes ei soovi oma praegust paketti vahetada, ei pea seda tegema ja saavad jätkata senise paketi kasutamist. Küll kaasneb muudatusena see, et alates 19. jaanuarist pole enam võimalik vanade pakettidega liituda. See tähendab, et kõigi tulevaste paketivahetuste ja –valikute korral saavad kliendid endale sobivaima variandi leida juba uute 4G pakettide seast.