Venemaa peaminister Dmitri Medvedev tõdes tööstusjuhtidega toimunud nõupidamisel, et abi tuleb osutada kõigile, kes otsustavad toomismahtu säilitada või suurendada, tahavad olemasolevat tootmist muuta või uut käivitada, kirjutab lenta.ru kohtumise stenogrammile tuginedes. „Paljudel juhtudel tuleb meil leida keerukaid, mittestandardseid lahendusi,“ lausus Medvedev.

Medvedev kinnitas, et sisseveetavate toodete asendamiseks astutakse vajalikke samme. Sellekohane kava tuleb kinnitada esimese poolaasta lõpuks. Osa meetmeid on Medvedevi sõnutsi juba rakendatud: farmaatsiatööstuses, masinaehituses, agraar- ning kaitsetööstuses.

Vaatamata kitsendustele on Venemaal Medvedevi kinnitusel suured võimalused nii tootmisbaasi arendamisel kui kõrgtehnoloogiliste toodete ekspordi toetamisel. Medvedev lubas ekspordi toetamiseks kasutusele võtta projektifinantseerimise, tööstuse arendamise fondi ning samuti rakendatakse riiklikke oste.

Medvedevi kinnitusel tuleb laiendada toodete sihtturgude ringi, otsides uusi võimalusi Aasia, Aafrika ning Ladina-Ameerika riikides.