Saksa valitsusametniku sõnul on ebatõenäoline, et Merkel nõustub järgmisel nädalal (12. veebruaril) peetava Ülemkogu ajal Tsiprasega kahepoolselt kohtuma. Väidetavalt on Merkel ka skeptiline Kreekale lisatoetuste andmises ja Tsiprase väidetes, justkui suudaks ta Kreeka majanduse jalule aidata korruptsiooni vähendamise ja rikastele maksude tõstmisega.

Nädalavahetusel kirjutas Saksamaa päevaleht Die Welt, et  Merkel ja riigi rahandusminister Wolfgang Schaeuble välistasid Kreeka võlakoorma vähendamise. Kreeka uus valitsus on nõudnud, et osa 320 miljardi eurosest võlast kirjutataks korstnasse-

"Erakreeditorid on juba vabatahtlikult Kreeka võlga vähendanud. Pangad on kustutanud miljardeid nende võlga. Ma ei näe võimalust võla vähendamiseks ega leevenduste pakkumiseks," ütles Merkel Saksamaa päevalehele.Ka Tsipras ise näitab igal viisil, et pole Merkelist just vaimustuses. Enne Ülemkogu pole Tsipras ka enda poolt üles näidanud mingit huvi Merkeliga kohtuda ning rõhutamaks riikide omavahelist "jahedat" läbisaamist, avaldas Tsipras esimese asjana ametisse asudes kaastunnet kõigile natsirežiimi ohvritele.