Ajujahi žürii liige ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõukogu liige Erki Mölder ütles, et kahekümne hulgast viie valimine ei olnud väga keeruline.

“Kuigi kõik täna nähtud kakskümmend meeskonda on palju arenenud, eristub konkreetne viisik just oma tugevuste poolest. Samas on viie meeskonna tugevused väga erinevad – ühel meeskond, teisel idee sisu, kolmandal turupotentsiaal,” selgitas Mölder.

Ta lisas, et ainult praegusest tugevustest ei piisa Ajujahi võitmiseks. “Meeskondadel on aega poolteist kuud, mida nad peavad maksimaalselt ära kasutama, et suurendada oma edueeliseid konkurentide ees ja võita Ajujaht,” rõhutas Mölder.

SEB äriinnovatsiooni juhi Mart Maasiku sõnul on kõigil kahekümnel meeskonnal, kes täna žürii ees käisid potentsiaali oma äriideed realiseerida.

“See, et täna pidime välja valima viis meeskonda, ei tähenda, et ülejäänud viisteist peaksid oma idee nurka viskama. Vastupidi – nende hulgast tuleb kindlasti palju edulugusid,” ütles Maasik.

Žüriisse kuulusid Erki Mölder (EASi nõukogu liige), Mart Maasik (SEB), Priit Alamäe (Nortal), Indrek Kasela (investor), Karoli Hindriks (Jobbatical) ja Heidi Kakko (EstBAN

Senset on täisautomaatne nutitelefonil põhinev ühistranspordi tuvastus- ja piletisüsteem. Nutitelefonil ja ühissõidukisse paigaldatud spetsiaalsel riistvaral põhinev lahendus, mis võimaldab automaatselt sõidu alg- ja lõpp-punkti fikseerides tasuda ühistranspordi kasutamise eest.

OKKA on akustiliste ja dekoratiivsete omadustega, kodumaistest männiokastest valmistatud plaat, mis aitab luua avalikes ruumides, hotellides ja kodudes sisekujunduslikke/akustilisi lahendusi.

Hivescale pakub täislahendust, mis viib mesinduse uuele tasemele. Seadmed, tehnoloogia ja analüütika, mis võimaldavad reaalajas jälgida mesilastarudes toimuvat ning vajadusel operatiivselt reageerida.

Huntloc on lahendus jahimeestele, mis muudab küttimise nutikaks. Kogu jaht on osalistele reaalajas jälgitav suurendades seeläbi jahi efektiivsust ja vähendades jahiõnnetusi, kulusid ja aega.

Smart Load Solutions on tark elektrijuhtimissüsteem, mis optimeerib elektriseadmete töö vastavalt avatud turu hindadele ilma toodangut vähendamata.