Kui oleksite 1900. aastal USA tubakafirmadesse paigutanud ühe dollari ning edaspidi saadud omanikutulu reinvesteerinud, oleks selle dollar tänaseks muutunud 6,28 miljoniks dollariks, selgub Londoni Ärikooli uuringust.

Investeerimispanga Credit Suisse uuringust selgub samuti, et õllepruulimiskojad ning alkoholifirmade aktsiad on Briti aktsiaturul pakkunud viimase 115 aasta jooksul parimat tootlust, kasvatades sinna paigutatud 1 naela 243 152 naelaks, vahendab Briti majandusleht Financial Times.

USA alkoholitootjate aktsiaid ei ole võimalik Briti firmadega võrrelda, sest 1920-1933 aastani kestnud keeluperiood sulges kogu riigi alkoholitööstuse.

Meelemürkidest vabad ning soliidsed tööstusharud ei suuda paraku neile konkurentsi pakkuda. Nii on tööstusrevolutsiooni ajal Briti ülemvõimu vedanud tööstusfirmade aktsiate käsi järgnenud 115 aasta jooksul käinud tagasihoidlikult ning need on Briti kehvemad tegijad: iga 1900. aastal investeeritud nael on tänaseks kasvanud vaid 2 280 naelaks. 

Laevaehitajate aktsiad on ühest dollarist kasvanud 1225 dollariks. USA tekstiili- ning terasetööstustel ei ole läinud palju paremini: investeeritud dollar on kasvanud 384 027 dollariks.