"Peab arvestama, et ta on olnud võimul Venemaal 14 aastat ja kui arvutada, palju raha on riik teeninud, tuleb mõelda, kui palju sellest on läinud koolide, teede, haiglate ja kõige muu peale," arutles riskifondide Hermitage Capital Management tegevjuht William "Bill" Browder telekanali CNN intervjuus.

Browderi sõnu vahendanud Taloussanomat kirjutas, et Putin on raha investeerinud kinnisvarasse, Šveitsi pangakontodele, aktsiatesse ja riskifondidesse, mille eest hoolitsevad Putin ja tema käsilased.

Browderi sõnul varastasid Putin ja tema käsilased valitsemisaja esimesel kaheksal kuni kümnel aastal raha "nii palju, kui nad said".

Putini tugeva kriitikuna tuntud Browder on Vene võimudega juba aastaid vaenujalal. 1990ndatel Vene turul tegutsedes läks ta pahuksisse maksuhalduriga ja põgenes riigist. Ta mõisteti Venemaal üheksaks aastaks vangi maksupettuse eest.

Browderiga sarnasele hinnangule on jõudnud ka opositsiooniliider Boriss Nemtsov, kes pakkus Putini vara väärtuseks 200 miljardit dollarit ehk 145 miljardit eurot. 2012. aastal avaldatud aruandes väitis Nemtsov, et Putin omab muu hulgas 58 lennukit ja helikopterit, nelja jahti, samuti kuuluvad talle mitmed paleed.

Aastal 2012 hindas Vene poliitika ekspert ja Putin kriitik Stanislav Belkovski Putini vara väärtuseks umbes 70 miljardit dollarit ehk 61 miljardit eurot. Belkovski märkis oma hinnangus, et Putin omab erinevates fondides olevaid aktsiaid, mille kaudu kontrollib suuri nafta- ja gaasiettevõtteid.