"Prokurörina menetlesin igapäevaselt kümneid kaasusi, millest osadega olin seotud vaid minimaalselt, sealhulgas nimetatud Autorollo kaasus. Büroos kaitseülesannete vastuvõtmisel ehk ligikaudu kaks aastat peale prokuratuurist lahkumist, ei olnud ma teadlik, et olin varem prokurörina kaasusega seotud.

Vastasel juhul oleksin loomulikult kaitsmisest koheselt loobunud. Samuti ei teavitanud prokuratuur ega uurimisasutus mind menetluse käigus sellest asjaolust. Olukorrast teadasaamisel 11.02.2015 esitasin koheselt 12.02.2015 prokuratuurile taandamisavalduse," rõhutas Varuli advokaadibüroo vandeadvokaat Dmitri Teplõhh Ärilehega vesteldes.

Riigi peaprokurör Lavly Perling ütles Ärilehele, et vastab tõele, et Teplõhh alustas kuriteoteate põhjal nn Autorollo kriminaalmenetluse ning saatis uurimiseks politseisse.

"Sellega tema sisuline osalus prokuratuuri poolt ka piirdus, sest ta suundus pärast seda tööle erasektorisse. Prokuratuuri andmetel osales Teplõhh ligi kaks ja pool aastat hiljem selles kriminaalasjas kaitsjana ühel kahtlustatava ülekuulamisel ja taandas ennast seejärel ise. Igal isikul on õigus endale kaitsja valida. Kui hiljem selgub, et kaitsja on olnud samas menetluses muu subjekt, siis peab kaitsja ennast taandama. Nii ka seekord toimus," lisas Perling.