„Ühtki suppi ei sööda liiga kuumalt,“ ütles Lauri vastuseks küsimusele, miks rahandusminister otsuse tegemise järgmisse nädalasse lükkas.

„Ei tasu unustada, et Marek Helm teatas oma tagasiastumise soovist eile (neljapäeva – toim.) pärastlõunal ehk vaid päev tagasi. Esitatud soov on tõsine ja eeldab avalduse põhjustesse süvenemist,“ põhjendas Lauri.

Rahandusminister tunnistas neljapäeval, et Helmi avaldus tuli talle täieliku üllatusena. Eile kinnitas ta varem väljendatud soovi Helmiga põhjalikumalt vestelda. „Tahan arutada tema soovi tagamaid ja MTA edasisi võimalusi. Kohtume Helmiga nädala alguses ja seejärel sünnib ka lõplik otsus,“ ütles Lauri.

Fakt on see, et maksuameti juhi lahkumisavaldus laekus rahandusministrile väga ebasobival ajal – loetud päevad enne valimisi. Ärilehe küsimusele, kas valimised takistavad tal otsust teha, jättis Lauri oma e-kirjas otsese vastuse andmata.

Küll aga kinnitas ta, et järgmise valitsuse ja uue rahandusministri teha ta seda ei jäta.

"Otsusega viivitamine oleks MTA tööle kahjulik, samas tuleb võtta aega ka põhjalikuks kaalumiseks,“ rõhutas ta.

Maksu- ja tolliameti juht Marek Helm esitas neljapäeval rahandusministrile lahkumisavalduse. Helm selgitas, et tema otsus on kantud avalikkuses kerkinud pahameelest ameti viimase aja tegevuse pärast. „Minu jaoks on väga oluline seoses teravalt esile kerkinud pahameelega ettevõtjatega koostööd mitte ohtu seada. Seetõttu palusin rahandusministril otsustada, kas on võimalik tekkinud olukorras jätkata ameti juhtimist.”

Helmi jätkamist toetavate avaldustega on esinenud mitmed ettevõtjate esindusorganisatsioonid ning rahandus- ja majanduseksperdid.