Turgude avanemisel esmaspäeval nõrgenes rubla nii dollari kui ka euro suhte märgatavalt. Üldiselt ei kuulu investorid emotsionaalsete inimeste hulka ja nende edasine käitumine hakkab siiski sõltuma taas nafta hinnast ja olukorrast Ukrainas, märgib leht.

Börsi avanedes tõusis dollar esmaspäeval 62,53 rublani, sulgemishinnaks jäi 62,21 rubla, mis on 46 kopika võrra kõrgem reedesest tasemest.
Euro kurss kerkis 69,97 rublani.

„Selle kuu algus sundis turuosalisi mõtlema rubla perspektiivi üle,“ nentis Vene panga Zenit analüütik Vladimir Jevstifejev.

Võtmefaktoriks rubla kukkumisel nimetatakse Moskvas toimunud poliitmõrva.

„Ei saa jätta märkimata Vene ühe opositsiooniliidri Boris Netsovi mõrva, mis iseloom oli ilmselgelt provokatiivne, arvestades selle toimumiskohta,“ kommenteerisid ING analüütikud.

Investorid on analüütikute sõnul endise asepeaministri mõrvast šokeeritud šokeeritud. Siiski sõltub rubla tulevik nagu ennegi peamiselt välispoliitilistest ja majanduslikest faktoritest, ehk siis sündmustest Ukrainas ja nafta hinna dünaamikast.

„Turg on piisavalt küüniline ja kui poliitiline olukord riigis ei pingestu, siis teevad ka investorid oma otsusteid nafta hinna ja Minski kokkuleppe realiseerimise pinnalt,“ tsiteerib leht ühte Lääne kauplejat.