"Ma ei usu väga tsentraliseeritud juhtimisse. Kui ma kasvõi enda juhitavat firmat vaatan, siis neid otsuseid, mida mina pean isiklikult tegema, jääb aina vähemaks. Alati on hea, kui väikeste osakondade või töörühmade tasemel tehakse asju ja langetatakse otsuseid.

Need on palju paindlikumad ja kiiremad otsused. Pealegi on töötajate jaoks oluline, et nad tunneksid end vajaliku ja kaasatuna. Kui nad ainult täidaks mehaaniliselt minu või valdkonna juhi käsku, ei oleks see tänapäeva maailmas eduka organisatsiooni juhtimine," räägib Pillesaar tänases Ärilehe pikas usutluses.

Kas samamoodi peaks ka riigi tasemel tegutsema?

"Samamoodi riigi tasandil. Ma olen veendunud, et riik ei ole hea peremees. Ei ole kunagi olnud. Kui vaatame kasvõi seda, kuidas osa inimesi ülikoolides tasuta lapsepõlve pikendavad, siis ei ole see meie kõigi rahakoti seisukohalt mõistlik.

Ma ise käisin ka sovetlikus ülikoolis ja pikendasin seal esimese aasta lapsepõlve, aga õnneks tuli pärast seda mõistus pähe ja hakkasin õppima, et maailmast tervikuna aru saada. Mõnel ei tule aga kunagi aru pähe. Kui ma kasvõi oma grupi peale mõtlen, siis sealt on 30 alustajast ainult 2–3 neid inimesi kasvanud, kes ise uusi töökohti loovad," on Pillesaar kriitiline.