„Me oleme siin juba kaks kuud häiritud, et maksuamet hoiab TSD arvete esitamise kuupäevi kinni. Alates kuuendast kuupäevast saab hakata TSD arveid esitama ja 10. kuupäeval on juba tähtaeg. See on ainult paar-kolm päeva,“ rääkis Vühner probleemist tulu- ja sotsiaalmaksu deklaratsioonide esitamisel.

„See tähendab seda, et varem ei ole võimalik deklaratsiooni esitada. Veebilehel on kiri ees, et saab esitada alates 6. kuupäevast. See on tegelikult ebanormaalne,“ kõneles Vühner.

Kui on raamatupidamisfirma, kellel on palju kliente, siis on see Vühneri sõnul ikka väga raske. „Eile olid maksuameti lehel ka tõrked, ma ei kujuta ette, mis tänane päev toob,“ lausus Vühner ja lisas, et tema pole küll maksuameti töökorraldusega rahul. Kogu töö on nüüd tema sõnul langenud tänase päeva peale.

Kui peaks juhtuma, et täna ka ei saa deklaratsiooni esitada, ütles Vühner, et maksuamet soovitas maksud siiski tasuda. „Öeldi, et makske maksud ikka ära, isegi kui jääb esitamata, et sellest pole hullu midagi,“ rääkis Vühner.

Loe pikemalt Äripäevast.