"Sõber Rainer Nõlvak rääkis, et kui tema oleks mõne valla vallavanem, teeks ta vallavanema töö ära kahe tunniga nädalas. Aga vaadake, kuidas enamus vallavanemaid sahmivad, käivad ja kohtuvad inimestega, suhtlevad ja asjatavad, aga tulemus? Sain mõni aeg tagasi seljavalu. Enne seda mõtlesin, et olen siin juba 20 aastat äri ajanud ja tean, kuidas asju efektiivselt ajada. Pärast seljavalu saamist sain ikkagi aru, kui ebaefektiivne olen seni olnud. Ei ole vaja käia igal koosolekul. Mul ei ole vaja osaleda enamusel koosolekutest. Kõik toimib ka ilma minuta. Ma olen Helmese kontoris kaks päeva nädalas, ülejäänud aja töötan skaibi ja telefoni abil," rääkis Pillesaar.

Pillesaar ütles, et Eestis kiideldatakse, et oleme kõva e-riik, paberivaba asjaajamine ja puha. "Aga kui me oleme nii vägev e-teenuste arendaja, miks meil siis avalik sektor, ametnikkond kogu aeg paisub? Aastast aastasse tuleb ametnikke üha rohkem juurde. Miks? Ma kuulen neil riigiasutuste koosolekutel, kuidas ametnikud aina parendavad, arendavad, edendavad. Aga miks seda tehakse, ei saa kunagi õieti aru. Mulle tundub, et tublid ametnikud lihtsalt mõtlevad endale mingisuguse probleemi välja ja hakkavad seda usinalt parandama. Kuigi tegelikult ei ole probleemi olemaski," kritiseeris ärimees.

"Ettevõtja mõtleb, kuidas 20% panustamisega lahendada 80% ülesandest, aga avalik sektor isegi ei püüa niimoodi mõelda. Iga kord, kui olen kusagil riigiasutuse koosolekul olnud, mõtlen pärast, et miks oli see koosoleku kokkukutsumise põhjus nii eluvõõras. See on täiesti traagiline ebaefektiivsus," on PIllesaar nördinud.