„Ma pole küll mingi paadunud tagastaja, aga sellist kliendivaenulikkust pole kuskil mujal küll kohanud. Tavapäraselt toimub tagastamine selliselt, et kohapeal saab asja vahetada teise kauba vastu. See on ka mõistlik lahendus,“ seisab lugeja kirjas.

„Aga asja tagastamine, mis maksis 10 eurot ja mis oli nii ilmselgelt praak, et sellega nõustus ka teenindaja koheselt, ei tohiks võtta nii palju aega ja vaeva – ka teenindajale tähendab see ju lisatööd! Eriti veel kui räägime Tallinna Kaubamajast, mis peaks olema oma klienditeenindusega eeskujuks kõigile teistele kauplustele ja teenindustasemetele,“ nurises klient lisades, et „Kindlasti on Kaubamajal tulenevalt tarbijakaitseseadusest sellist tsirkust õigus läbi mängida, aga küsimus on ennekõike efektiivsuses.“

Kaubamaja ASi teenindus- ja personalidirektor Piret Suitsu tõdes Kasuliku päringule vastuseks, et kuna kirjeldusest ei selgu kahjuks, mis laadi tootega on tegemist, ei saa hinnata, kui kaua tegelikult võtaks aega otsusest teavitamine, samuti, mis laadi on toote puudus.

Puudusega kauba menetlemise maksimaalne tähtaeg, mis on trükitud üldkasutatavale pretensiooni vormile, on kuni 2 nädalat. Suitsu kinnitusel läheneb Kaubamaja
igale pretensioonile individuaalselt ja 14 päeva on avaldusele märgitud, sest toote puuduse väljaselgitamisel võib olla vajalik näiteks majavälise ekspertiisi kaasamine. Lihtsamate juhtude puhul teeb tema sõnul otsuse Kaubamaja kaubandusspetsialist.

„Tootest ja selle puudusest tulenevalt võib tõepoolest otsuse tegemine aega võtta mõnest minutist kuni 14 päevani. Vastuse tähtaega mõjutab ka see, kas pretensioon esitati näiteks nädalavahetusel, kui vastutav kaubandusspetsialist ei pruugi tööl olla,“ selgitas Suitsu.

Teenindaja üksi ei ole tema sõnul volitatud otsustama, milline on lahendus. „Antud juhul oleks pidanud teenindaja kaasama vastutava teenindusjuhi ja koostöös ka probleemile lahenduse leidma. Kui tegemist on ilmselge praagiga, mida on võimalik kohapeal hinnata ja mitte kasutamise käigus tekkinud puudusega, siis pakume kliendile koheselt toote vahetust,“ kinnitas Suitsu vastuses Kasulikule.

„Anname kindlasti tagasisidet meie teenindajatele, kuidas sellises olukorras käituda ning pakume koolitusi. Peame kliendi rahulolu probleemidele kiire lahenduse leidmisel oluliseks ning vabandan siiralt juhtunu pärast,“ ütles Suitsu.