Schock, kes kulutas väidetavalt enam kui 3000 dollari jalgpallimängule ja reisile oma valimispiirkonda, mille ta dokumenteeris kulutusena tarkvarale, mille väitis olevat ostnud Eesti ärimehe Keith Siilatsi firmast, saatis väljaandele Politico teate tagasiastumisest.

"Ma teen seda raske südamega," teatas vabariiklane teates, vahendab Huffington Post. Schock meenutab, et on teeninud enda piirkonna valijaid suure auga ja ta tänab neid kogu südamest, et nad usaldasid teda ennast ligi kuueks aastaks Washingtoni esindama. Schock lubab, et lahkub ametis 31. märtsil.

Ärileht kirjutas hiljuti, et USA kongressi esindajatekoja vabariiklasest liige Aaron Schock on kriitikatule all oma valimiskampaania ja maksumaksjate raha raiskamise pärast. Viimane uudis on enam kui 3000 dollari väidetav kulutamine jalgpallimängule ja reisile oma valimispiirkonda, mille ta dokumenteeris kulutusena tarkvarale, mille väitis olevat ostnud Eesti ärimehe Keith Siilatsi firmast.

Firma Bytelogics tehnoloogiajuht, Eesti suurärimehe Viktor Siilatsi poeg Keith Siilats ütles, et 3425 dollarit, mille Schocki kampaaniafond (Schock Victory Fund) väitis olevat kulutanud Bytelogicsi toodetele, oli tegelikult osa lennureisi maksumusest Chicago Bearsi jalgpallimeeskonna mängule 14. novembril, vahendab Newsmax.

„See on lennu eest,“ ütles Siilats väljaandele Politico. „Ei, ma ei ole neile kunagi tarkvara müünud.“

Siilatsi sõnul oli tegemist sissemaksega lennu eest eralennukiga Illinoisi osariiki Peoriasse ning Chicagosse ametlikule üritusele ja Bearsi mängule.

„See on sama lend, kus me maksime tema eest 10 000 dollarit, mille ta avaldas,“ ütles Siilats Politicole. „See oli hea tehing talle ja hea tehing mulle. Kogu lennuaeg oli – me lendasime sel päeval pikemalt. 3000 dollarit oli sissemakse ja siis see 10 000 oli lõpparve. Nii et koguarve oli 13 000 dollarit.“

Schock võttis valitsuselt selle lennu eest välja umbes 10 000 dollarit kuluhüvitist, teatas Politico. Täiendavad 3425 dollarit, mille eest Schock väitis olevat tarkvara ostnud, tulid Schock Victory Fundist.

Politico teatel on tegemist föderaalsete valimisreeglite, sealhulgas aruandlusreeglite teadliku ja tahtliku rikkumisega, mis võivad viia kriminaalsüüdistusteni.

Schock on väidetavalt kulutanud tuhandeid kampaaniadollareid kallitele hotellidele ja lennanud maksumaksja raha eest eralennukitega. Lisaks sellele pidi ta tagasi maksma 40 000 dollarit oma büroo kujundamise eest sarja „Downton Abbey“ interjööride sarnaseks. Samuti süüdistatakse meest selles, et ülisuured kütusearved ei olnud vastavuses tema sõiduki odomeetri näitudega.