Kreeka püüab finantskriisiga toime tulla, kuid vajab hädasti võlakohustuste täitmiseks ning maksejõuetuse vältimiseks rahasüsti.

„Me kõik soovime, et Kreeka oleks selles edukas,“ vahendab lausus Draghi, kuid märkis, et riigi ametnikel hakkab võlausaldajatega kokkuleppele jõudmiseks ning olukorra halvenemise vältimiseks aeg otsa saama, vahendas CNBC. „Olukorra lahendamine on Kreeka valitsuse kätes,“ kinnitas Draghi laupäeval Washingtonis Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) kevadkogunemisel.

Euroopa Keskpanga president kinnitas, et Kreeka saab erakorralist likviidsusabi seni, kui riigi pangad on maksejõulised ja neil on reaalsed tagatised. Kaks laenuandjatega sisulist konstruktiivset dialoogi.

Riigi maksjõuetuse vältimisel on Draghi sõnul võtmetähtsusega, et Kreeka jätkaks laenuandjatega sisulisi, konstruktiivseid läbirääkimisi. Vastupidine stsenaarium on midagi sellist, millele Draghi isegi mõelda ei taha.

Euroopa Keskpank soovib Kreekas näha majanduskasvu, eelarvelist jätkusuutlikkust ning rahalist stabiilsust. Sellel teel on Draghi sõnul veel pikk tee käia, kuid on kriitilise tähtsusega, et Kreeka seda ise tunnistaks ning vajalikke samme astuks.