21. aprillil kell 23.59 teatati, et Tartu vallas Tila külas põleb puidutööstuse lao-, tootmise- ning kontorihoone. Õnnetusest teatamise hetkel ulatusid leegid hoone ühe poole katusest välja ning katus oli osaliselt sisse kukkunud, ütles Lõuna päästekeskuse pressiesindaja.
Hoone juures olid süttinud ka puidujääkide hunnikud.

Kohale saabunud päästjad hakkasid kaitsma tulekaitsemüüriga eraldatud hoonepoolt, kus asusid väiksemad lao- ja toomisruumid ning kontor. Tule levik sinna saadi pidama. Ühtlasi kaitsti hoone äärde ladustatud saematerjali virnasid, millest suur osa tulest säästeti.

Päästetöid raskendas kustutusvee puudumine lähikonnas. Ettevõtte territooriumil olevad tuletõrjehüdrandid ei töötanud ning kõrval asuva firma territooriumil olev tiik sai veest tühjaks. Päästjad pidid kustutusvett kohale vedama paari kilomeetri kauguselt Kõrveküla paisjärvest.

Sündmuskohal tegutsesid päästjad Annelinna, Tartu, Tabivere ja Alatskivi päästekomandost. Kutselistel päästjatel olid abiks Võnnu vabatahtlikud. Järelkustutustööd kestavad.

Lõuna päästekeskuse juhi asetäitja järelevalve alal Viljar Schmidt: "Kindlasti aitab varasid tuleõnnetusel säästa ennekõike tulekahju võimalikult varajane avastamine ning teisena ka tulekustutusvahendite, seal hulgas vee, olemasolu ettevõtte territooriumil. Tuleohutusnõuete täitmine, mille hulgas on ka veevarustuse tagamine võimaliku tulekahju kustutamiseks, on ettevõtte kohustus. Tuleohutusnõudeid tuleb täita kogu aeg, mitte oodata tuleohutusjärelevalve sekkumist ja sellega kaasnevaid menetlustoiminguid. Autoga sõitma minnes ei oota keegi, et lubatava kiiruse ütleb alles auto kinnipidav politseinik. Lubatav kiirus peab olema juhile teada ja piirangud on nähtaval liiklusmärkidel. Sama loogika kehtib ka tuleohutusnõuete puhul."

AS Tartu Graanul kuulub 40 protsendi ulatuses Ingmani firmale, täpselt sama suur osalus on osaühingu Vikertäht kaudu ka Eesti Metsa- ja Puidutööstuste Liidu juhil Tiit Nilsonil ja ülejäänud 20 protsenti kuulub Tartu Graanuli juhatajale Kaido Parvele.

Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.