„Vastates esmaspäeval riigikogus toimunud arupärimisele, mis puudutas Kehtna valla sigade kehva seisukorda, sõnas maaeluminister Urmas Kruuse, et osa seakasvatusturul opereerivatest ettevõtetest peaksid uksed sulgema ning endale uue tegevusala valima. Kruuse viitas selgelt sellele, et Eesti valitsus ei kavatse tänaseid sealiha tootvaid ettevõtjaid toetada ning pigem toetab neid ettevõtjaid, kes sealihakasvatuse lõpetavad. See on selgelt esimene samm maaelu suretamise poole,“ ütles maaelukomisjoni liige Siret Kotka.

Tema hinnangul on Eesti Toiduliit ja ka laiem üldsus pigem seda meelt, et tuleb süüa kodumaist toitu ning sealhulgas ka kodumaist liha.

„Nii ministri kui ka riigikogu sõnum peaks olema „Eelista eestimaist“. Põllumajanduspoliitikat tuleb ajada selliselt, et Eesti tootjad suudaksid Eesti rahva ära toita. Samas on ootuspärane, et Reformierakonna jaoks pole Eesti maapiirkondade kestmine prioriteet. Näitavad nad ju seda ilmekalt ka kütuseaktsiisi tõstmisega, mis lööb ennekõike just maainimesi," rääkis Kotka.

"Leian, et Eesti põllumajanduse väljasuretamine on väär ning reformarite valitud suund ei vii meid soovitud tulemini,“ lisas Kotka lõpetuseks.