Maanteeametit kolm aastat juhtinud Adamson nentis, et tema jaoks on aeg nüüd uuteks väljakutseteks küps ja rõhutas, et mingit survet keegi talle lahkumiseks ei avaldanud.

"Tegemist ei ole kellegi survega, tegemist ei ole poliitikaga. Mul ei ole vähematki vimma poliitikute suhtes. Läbirääkimised asjaomaste poliitikutega erinevatel aegadel ja erinevate valitsuste ajal käivad sellise tööga teatavasti kaasas," välistas Adamson variandi, et sattus poliitiliste tõmbetuulte kätte.

Adamson tunnistas, et otsus töökohta vahetada ei ole tulnud päevapealt.

"See on seotud pigem isikliku arenguga – olen ringiga jälle alguses ja tahan alustada uute asjadega, selgitas Adamson.

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal ütles Ärilehele, et Aivo Adamsoni lahkumine maanteeameti juhi kohalt teda ei rõõmusta.

"Mulle oleks meeldinud, et Aivo Adamson jätkaks maanteameti juhina. Üritasin teda selles ka veenda, kuid ta oli minu kurvastuseks oma otsuse juba varem teinud," ütles Michal.

Michali tunnustas Adamsoni tööd ja ütles, et tema juhtimisel on maanteeamet saanud hea mainega ja kliendisõbralikuls organisatsiooniks.

"Aivo Adamsoni töö on tunnustust väärt," rõhutas Michal ja lisas, et tema isiklikult tahaks Adamsoni veel kunagi tulevikus riigisektoris töötamas näha.

Adamsoni viimane tööpäev on 31.mai.