Lõuna Ringkonnaprokuratuur algatas kriminaalmenetluse 2. aprillil. OÜ Tarbus Kinnisvara juhatuse liige Andrei Ostov saatis selle aasta 23. märtsil Lõuna Prefektuuri kuriteoteate, milles palus alustada kriminaalmenetlust Eesti Bussijaamad OÜ endise juhatuse liikme Aivo Pärna suhtes.

Kuriteoavalduses öeldakse, et Pärn omastas 2012. aasta 1. juunist kuni sama aasta 7. detsembrini sõlmitud laenulepingute alusel Eesti Bussijaamad OÜ arveldusarvelt kokku 49 800 eurot.

Prokurör leidis avaldust läbi vaadates, et kahtlus kuriteo toimepanemise kohta on põhjendatud ja alustas kriminaalasja asjaolude kontrollimiseks. Kriminaalasja menetleb Lõuna Prefektuur.

Aivo Pärn ütles Ärilehele, et ei olnud kuni ajakirjaniku telefonikõneni asjast teadlik. Ta kinnitas samas, et mainitud lepingutega on kõik korras ja kuriteoteate esitamise tegelikud põhjused on hoopis mujal ja tunduvalt sügavamal.

Lõuna Ringkonnaprokuratuur kinnitas, et menetlus on alustatud avaldaja poolt esitatud andmete kontrollimiseks ja tänaseks ei ole selle kriminaalasja raames kedagi kahtlustatavana üle kuulatud.